Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na zahrade mam studnu a v dome vodaren darling s cerpadlom Sigma SVA. V poslednej dobe riesim problem so stratou vody v sacom potrubi a naslednym zavzdusnenim cerpadla. Jedna sa o klasicky setup:

studna - saci kos s klapkou - potrubie - cerpadlo - s5na klapka - tlakova nadoba so spinacom

Vodaren pracuje v pohode ale pri dlhsej necinnosti sa straca voda zo sacieho potrubia nasledkom coho sa pretrhne vodny stlpec a cerpanie sa prerusi. Strata pri otvorenom zavodnovacom otvore dosahuje 0,5L/hod. Prv som myslel, ze je chyba v sacom kosi, ale vymenil som uz 3 a problem stale pretrvava. Urobil som reviziu sacieho potrubia ale to je tesne a nikde neprepusta. Jedine co prepusta a vyzaduje castejsiu vymenu je ucpavka na cerpadle, pretoze cerpadlo je nutene tlacit na 6 bar (nepytajte sa preco, musi).

Preto moje podozrenie a otazka na vas smeruje tymto smerom. Moze opotrebenie ucpavky a jej netesnost sposobovat rychlejsiu stratu v sacom potrubi? Nieco v zmysle znameho fyzikalneho pokusu, pohar-voda-papier-otocit a voda nevytecie...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika