Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, rád bych nahradil vibrační čerpadla typu Malyš něčím sofistikovanějším a tak jsem našel vřetenové čerpadlo za pěknou cenu. Měl bych několik dotazů, pokud by někdo byl schopen a ochoten odpovědět, byl bych moc vděčný.

  1. 1) ochrana čerpadla proti chodu na sucho - plovák by ve vrtu 200 mm nefungoval, vodivostní sondy se časem zanesou, a tak jsem vybral tlakový a průtokový spínač, který spíná poklesem tlaku a chrání čerpadlo sledováním průtoku. Při poklesu tlaku pod 2,2 baru zapne čerpadlo a když zavřu vodu, nechá čerpadlo tlakovat až dokud se zcela nezastaví průtok. Alespoň tak jsem to z popisu pochopil. Otázka je, jestli to neškodí čerpadlu.
  2. mohu nějak využít 33-litrovou expansní nádobu, která se mi doma válí? Podle mě ano, ale jak zjistím, že čerpadlo nedá větší tlak než snese expanska?
  3. počítám se zpětnou klapkou namontovanou přímo na výstup čerpadla a na ní se našroubuje hadičník na 1" hadici. Je to správný předpoklad?
  4. když tam bude zpětná klapka, jak se zbavím na zimu vody v potrubí?

čerpadlo:
Ponorné vřetenové čerpadlo HC80 - 0,75 Alfapumpy

ovladač:
Wilo fluidcontrol EK, ovládací řídící jednotka, 230 V

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika