Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevím, jak velkou zahradu máte, ale ve vzdálenosti 3 m od hranice pozemku už si můžete sázet co chcete (skoro) a žádné povolení od sousedy není potřeba. Ve vzdálenosti 1.5 m pak jen to, co dorůstá do 3 m.

Jinak moc nechápu ten "dvoumetrový plot po pás". Pokud to je myšleno tak, že je tam terénní schod a země na jejich straně plotu je výše, pak bych řekl, že "zděný plot" pod touto úrovní je zídka zpevňující svah a plot je ten 1 - 1.5 metru nad ní. Další možnost jak by to možná šlo řešit, je přes ochranu soukromí. Zkuste najít právníka, který dělá nemovitosti a má zkušenosti s podobnými spory. Konzultace snad nebude nějak extrémně drahá a půl hodinky s právníkem vydá za týden diskutování na internetu s jistějším výsledkem. Jak už tu bylo napsáno, řešení přes právníky je až jako poslední, ale to řešení tady je. Některé lidi prostě musíte do mezí slušnosti vykázat zákonem.

Dokážu si představit, jak to pro Vás musí být nepříjemné. Sám mám taky rád soukromí, ale naštěstí moje zahrada je ze třech stran ohraničena polem a rybníkem a jen z jedné je sousedova zahrada, ovšem neobývaná trvale a položená cca 1.5 m pod mojí. Jediný výhled na naší zahradu tak je z druhé strany vesnice, ale to je pár set metrů a to už bych se opravdu musel odstěhovat někam na samotu, kdybych tohle řešil.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika