Zakalená voda v jezírku

Dejf - (30) - 45.1 (?)
11.2.2009 10:03

Až najdete nějaké pěkné fotky, rozhodně je sem dejte!

Mimochodem, když zítra pojedu na chalupu a jezírko bude opět zamrzlé, co mám teda dělat? Říkáte, že vysekání ledu je pro ryby stresující, tak jak jinak jim mám pomoci a dodat vzduch?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 9.2.2009 14:28

Myslím, že vodní šneci Vás nevytrhnou   Beru Vaší snahu o nějakou přírodní formu čištění, berte to ale tak, že Vy to přírodní jezírko už máte (teď bez ironie) takhle nějak ten biotop klidně může vypadat. Ten stav s průzračnou vodou, kameny bez řas, bez bláta na dně, rybami uvnitř a krmením obden je celkem nepřirozený, o to častěji však vyžadovaný a řekl bych dost zavádějícím způsobem označovaný jako bezúdržbový biotop

Ladik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 172.4 (?), 9.2.2009 22:35

tak tak jak píše pan Hrkal, jezírko máte hezké, fakt koukněte jak vypadá voda v přírodě, nikde nevidíte na dno, jedině v Chorvatsku na Plitvických jezerech :-) tam zas ale na dně nemaj fólii :-) zkoušejte, bojujte, přemýšlejte, tohle mě třeba odvádí od pracovních myšlenek v podstatě jsem stále naštvanej, že se mi to nedaří ale vlastně mě to odvádí od mnohem větších problémů a přináší mi to radost, když se mi něco podaří a taky když vidím, že se tam koupou ptáci, plavou žáby a pulci, létají vážky, mihne se užovka, přiletí kachničky, přes plot kouká soused :-))) atd.

je to lepší než sedět v hospodě a chytře tlachat o tom jak to ti nahoře dělaj blbě a jak my bychom to vytrhli :-)

zdar Vaší práci na jezírku a těším se na další fotky, hledal jsem nějaké svoje ale mám samé pracovní a nic moc hezkýho co bych sem dal :-)

Ladik

Dejf - (30) - 45.1 (?), 11.2.2009 10:03

Až najdete nějaké pěkné fotky, rozhodně je sem dejte!

Mimochodem, když zítra pojedu na chalupu a jezírko bude opět zamrzlé, co mám teda dělat? Říkáte, že vysekání ledu je pro ryby stresující, tak jak jinak jim mám pomoci a dodat vzduch?

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 11.2.2009 12:56

Ja som skusal popisovany sposob z literatury: Hrncek s vriacou vodou. No bolo to pomale. Nakoniec som to musel urychlit tak, ze som dal do neho spiralu a hrial vodu. To som prerusoval a vyberal rozmrazenu vodu. Nehrial som viac ako 10 minut, kym voda takmer zovrela. Niekolko cyklov a v 20 cm lade bola diera, priemer hrnceka a plus 5 cm dookola. Posledny centimetrik som uz riesil dlatkom a kladivkom. Pekne potichu aby som niekoho nezobudil.

Ladik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 172.9 (?), 11.2.2009 14:24

no nevim zda to bylo na mě a nemíním se hádat ale porovnávat rybník s obrovskou plochou k malému jezírku se asi neda a otřesy z ledu na tak malé ploše budou jistě velmi silné a pro vysílené rybky, které mohou mít i jiné problémy to určitě nebude příjemné a i když nemusí, může to být jedna z příčin jejich úhynu a protože své rybky po těch letech mám velice rád, nebudu jim takto způsobovat stres

vyfotil jsem jezírko jak vypadá teď když trochu roztál sníh ;-)

už aby bylo jaro :)

Ladik

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 11.2.2009 14:43

ať vám v létě někdo ťukne v rybníku nebo písníku pod hladinou dvouma kamenama o sebe a vy ponořte hlavu kilometr od něj..je to jako by buchal metr od Vás přes zimu se také těží písek korečkama a bagrama v písnících a ryba je tam zdravá a trofejní... žádnej rozdíl v tom není velkej nebo malej..sekám také každý rok jsou zdravé jako rybyčky..nejhorší je vypustit vánočního kapra na svobodu do řeky ..tomu říkám stres a vzápětí smrt

Ladik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 172.9 (?), 11.2.2009 14:52

podívejte mě je to jedno, myslím, že porovnávat život ryb v přírodě a v umělému jezírku bude trochu rozdíl ale to je jedno, já je tomu prostě vystavovat nebudu a to, že si kolega ze Slovenska si dá tu práci a snaží se to udělat jinak odsuzovat taky nebudu. Jak jsem psal už někdy dřív mám puštěné čerpadlo celou zimu a potůček trochu filtruje a okysličuje celou zimu, led tedy nesekám a u břehu je stále kousek volné hladiny

fotku nějak nemohu vložit, zkusím ještě jednou a když ne tak jindy :-)))

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 11.2.2009 14:56

ok, to jen bylo na dotaz že stresuje rybyproti hrnéčku s teplou vodou nic také nemám

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 11.2.2009 15:06

... ja cerpadlo pustene nemam,... v kazdom pripade sa len ucim, mam jazierko prvy rok. Mozno buduci rok dam do jazierka nejake cerpadlo, alebo vzduchovac. Moje jazierko ma asi 5-6 m3, nechcel by som aby vymrzlo viac vody ako treba, co sa moze stat s verziou s cerpadlom, najma ak su velmi tuhe a dlhe mrazy.

20 cm lad rozbijat krompacom by som nechcel, omnoho jednoduhsie to slo tym mojim sposobom. Mne je jedno, ci varovanie pred rozbijanim ladu je len plany poplach z literatury, ale tvrdi sa to azda vsade, kde sa o zahradnych jazierkach pise. Rozbijanie ladu sa mi zda byt pracnejsi sposob, najma ak je lad velmi hruby.

Co ma potesilo, ked sa cez vikend lad roztopil zazrel som svojich jeseterov v jazierku ako si vegetia na dne.  Mensie rybky su niekde schovane (dufam). Zaciatkom tyzdna sa tenucky lad vytvoril znovu, ale uz sa tesim na jar.

tktz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 169.122 (?), 11.2.2009 16:40

Dejf to nebylo na tebe ba naopak souhlasím s tebou...to patřilo sem.. host - xxx.xxx.172.4 (?), 5.2.2009 22:18

večer po dokončení druhého jezírka
večer po dokončení druhého jezírka
Bez názvu
Bez názvu
po 20dnech
po 20dnech
Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025