Užovka v jazierku

host - 34.44 (?)
1.8.2013 16:43

V neděli jsem také přišla na to, že mám v jezírku užovku, žádné mládě to nebylo, měla cca 80cm.  Odpoledne jsme na ní udělali "hon" a podařilo se. Prostě jsme ve třech chodili kolem jezírka a šťourali do kytek, pod kameny, atd. Nakonec se nám ji podařilo vyplašit tak, že se rozhodla přeplavat jezírko po hladině a to kus od kraje na volné ploše. V tu chvíli jsem ji chytla do takového malého podběráku od Gardeny a pak zavřela do kýble s víkem a odvezla hodně daleko k řece, Byla to ohromná náhoda ale podařilo se. Teď jsem si pro jistotu kopila plašič hadů a zakopala vedle jezírka. Tak snad bude klid. Za těch pár dní se už sklidnily i ryby, už se odváží i na hladinu, předtím jsem je pár dní ani neviděla. Tak hodně štěstí při odchytu:-)          

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Markon Heron - (23) - 176.14 (?), 31.7.2013 22:43, zobrazeno: 8520x

Zdravím

Má niekto nápad ako odchyťiť užovku pri jazierku? Nechcem jej ublížiť, ale tiež by som ju nerád krmil rybami. Chytiť ju nieje jednoduché, lebo mám okolo jazierka kopu velkých kameňov pod ktoré zalezie a skončil som.

host - 34.44 (?), 1.8.2013 16:43

V neděli jsem také přišla na to, že mám v jezírku užovku, žádné mládě to nebylo, měla cca 80cm.  Odpoledne jsme na ní udělali "hon" a podařilo se. Prostě jsme ve třech chodili kolem jezírka a šťourali do kytek, pod kameny, atd. Nakonec se nám ji podařilo vyplašit tak, že se rozhodla přeplavat jezírko po hladině a to kus od kraje na volné ploše. V tu chvíli jsem ji chytla do takového malého podběráku od Gardeny a pak zavřela do kýble s víkem a odvezla hodně daleko k řece, Byla to ohromná náhoda ale podařilo se. Teď jsem si pro jistotu kopila plašič hadů a zakopala vedle jezírka. Tak snad bude klid. Za těch pár dní se už sklidnily i ryby, už se odváží i na hladinu, předtím jsem je pár dní ani neviděla. Tak hodně štěstí při odchytu:-)          

host - 177.97 (?), 1.8.2013 17:00

co ja bych za uzovku dal :-(

Markon Heron - (23) - 176.14 (?), 1.8.2013 22:22

No,... dík za vaše príspevky, moc mi pomohli. Rozhodol som sa, že ju nechám tak a žiaden lov sa konať nebude. Päť metrov od jezierka mám mensí potok a žiab je tam kopec, takže potravy by mala mať dosť. Pokial mi nechá rybky napokoji nebudem nič podnikať

pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 153.234 (?), 2.8.2013 10:55

Uzovku vam zavidim - je to kralovna jezirka a klidne bych obetoval i nejakou tu rybu... 

Donald - (5) - 14.159 (?), 6.8.2013 9:29

Užovka zdravú rybu normálne nechytí, nieje to preňu primárna potrava.Ja mám v jazierku každé leto 3-4 užovky, lovia žubrienky (pulce),a rybku som videl uloviť len raz, aj to predpokladám že vlastne robila len zdravotnú políciu a chytila chorú rybku (10cm velkú),a to je len dobre.V prírode udržujú zdravú populáciu dravé ryby (a to má v jazierku málokto laugh).

Užovka obojková v našom jazierku
Užovka obojková v našom jazierku
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty