Pred mesiacom som nasadil do novovybudovaneho jazierka (cca 10-12 m3) 50 ks sivona. Prvy problem boli predatori, zrejme macky, ktore si za 3 dni "poradili" s asi polovicou ryb. Nasledovalo oplotenie tesne okolo vody a tym sa zda byt problem s miznutim ryb nateraz vyrieseny. Dokupil som dalsich 30 ks ryb, o nieco vacsich ako povodna osadka. Nastal ale dalsi problem a to pravidelny uhyn. Prakticky kazdy den pridem o jednu rybu. Vacsina uhynov bola v noci, ale zopar aj cez den. Ryby pravidelne kontrolujem, jazierko je priehladne, normalne zeru, hybu sa a zrazu jedna zacne plavat pri hladine, obrati sa na chrbat, potom klesne na dno, kde este chvilu dycha a skape. Doteraz som takto prisiel o cca 20 ryb, vacsinou na rybe nebolo nic zvlastne, iba mierne rozstrapkana chvostova plutva, ale na 3 ci 4 kusoch som nasiel pluzgier, z ktoreho po poruseni vytiekla krv. V jazierku mam aj 5 jeseterov a ti su zatial v poriadku. Viete prosim poradit a aku chorobu sa jedna, pripadne co moze toto ochorenie/uhyn sposobovat a aka liecba je mozna? Este dodam, ze voda ma v tomto obdobi cca 12-18°C, cize ideal, pH ma vyssie - 8,04 a tvrdost az 38. Filtracia a okyslicovanie je na (myslim) dostatocnej urovni. Pokusne som aplykoval savo (2 dni po 50 ml), voda zostala cistejsia, ale uhyn neustal. Dakujem.