Úbytek vody v jezírku - co je "normální"?

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?)
19.3.2012 12:28

ještě není takové vedro aby se voda odpařovala v takové míře, nejspíš opravdu někde utíká, já mám radu pouze jednu a to na díru, která není až dole, ale kolem hladiny, nechejte jezírko bez dopouštění, jak se pokles zastaví, doplňte tak centimetr vody a hladinu posypejte moukou, kde se začne mouka shromažďovat, tam je díra.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 200.93 (?), 19.3.2012 12:07, zobrazeno: 6302x

Zdravím,
mám pocit že mi z jezírka ubývá voda rychleji než by měla. Chci se proto zeptat, jaké je "normální" ubývání (odpařování apod.) vody z jezírka, které nemá žádný přítok?

Mám jezírko cca 11 x 8 m, objemově asi tak 100 m3. Voda teď na jaře ubývá rychlostí 3-4 mm za den. (pokud neprší :-) Filtr zatím neběží, žádné ztráty cestou by být neměly...

Přpadně má někdo radu jak najít místo, kde by mohla být poškozená folie?

Dík všem,

Robert

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 19.3.2012 12:28

ještě není takové vedro aby se voda odpařovala v takové míře, nejspíš opravdu někde utíká, já mám radu pouze jednu a to na díru, která není až dole, ale kolem hladiny, nechejte jezírko bez dopouštění, jak se pokles zastaví, doplňte tak centimetr vody a hladinu posypejte moukou, kde se začne mouka shromažďovat, tam je díra.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 19.3.2012 18:49

Dovedu si tenhle úbytek představit, pokud je u nádrže potůček, vodopád atd. nebo pokud byla vodní hladina nádrže déle zatížena větrem.
Každopádně bych nejdříve celou nádrž obešel, a znovu zkontoloval hadice, průchody, a místa, kde by třeba mohla být sešláplá folie, nebo jiná netěsnost vyvolaná třeba tlakem ledu
Dokážete tenhle úbytek nějak provnat třeba s loňským stavem?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz