Strihat lekniny (na zimu)?

host - 177.194 (?)
8.7.2010 13:23

Dobry den, mna by aj zaujimalo ako prezimovat lekno... mam male jazierko a nemozem tam nechat na zimu ani ryby ani lekno, len neviem ako sa to robi nakolko to mam asi 2mesiac... prosim poradte.dakuejm

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 166.92 (?), 7.7.2010 8:54, zobrazeno: 5002x

Dovolil bych si dalsi dotaz - v jezirku mam asi sedm lekninu. Uz poradne rozrostlych - vysledkem jsou desitky snad stovky listu, ktere na podzim a na zimu zahynou - spadnou na dno. Az doted jsem to neresil, nechal jsem je tam a kdyz tak dalsi rok posbiral a povysaval to co uhnilo a co pouklizet slo. NIcmene stale mi prijde, ze ta masa mrtve hmoty, ktera v jezirku zustane neni asi to nejlepsi. A tak me napadlo tesne pred zimou ty padle listy a stonky odstrihat (nejake zahradnicke nuzky s nastavcem) a posbirat pryc. Prijde mi to jako dobry napad, ale JE to OPRAVDU DOBRY napad??? Diky predem za nazory. Honza

host - 121.238 (?), 7.7.2010 9:34

Urcite s nimi prec. Ja aj v lete, ak hynu listy, resp. zltnu a zacinaju hnit tieto odstrihnem. Po case aj stonka zvadne natolko, ze ju mozno lahko vytrhnut az od zakladu. Podobne robim s odumierajucimi kvetmi....predidete znecisteniu vody. Pred zimou toto urobit v kazdom pripade. Nechat tie male listy co su dole a vyzeraju ako ucho. Teraz ked mam vybetonovane jazierko aj je pomerne bezpecne sa v nom pohybovat (predtym folia bola smyklava a mal som to dost blbe)...cistim ho tak, ze vbehnem do pobreznych zon. Nazberam dost bio materialu (kila) a to robim kazdy vikend. S takto pravidelnym mechanickym cistenim sa nemoze zrovnavat ziadna filtracia....ked sa objavi nejaka vlaknita riasa vbehnem na nu... preziva len vo velkych hlbkach skyta pred mojim zrakom.

host - 177.194 (?), 8.7.2010 13:23

Dobry den, mna by aj zaujimalo ako prezimovat lekno... mam male jazierko a nemozem tam nechat na zimu ani ryby ani lekno, len neviem ako sa to robi nakolko to mam asi 2mesiac... prosim poradte.dakuejm

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz