Solární čerpadlo
|
|
 |
 |
host - 125.208 (?) 9.5.2010 21:05
Já se odradit nenechám..:) Výkop je hotov, takže se couvnout nedá..:))
Musím se k vám připojit... už jsem viděla spousty jezírek i větších rozměrů než mám já a samozřejmě bez filtrace..stačí vhodně zkombinovat život ve vodě..ryby+rostliny... samozřejmě nějakou dobu trvá než se to vše ustálí..
Nicméně do toho solar čerpadla půjdu, sice to bude jen takové provzdušněníčko, ale naplánovala jsem si tam ten kaskádoví potůček..
Akorád si pořád nevím rady s fólií... jestli si koupit v celku a položit sama(samozřejmě se budu muset vyrovnat z nevzhlednými záhyby), nebo v roly a svařit sama, a nebo si najmout firmu(ale dát 10 000 za práci se mi taky nechce)
Šárka :)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 125.208 (?), 1.5.2010 12:54, zobrazeno: 14883x
Dobrý den, zakládám jezírko, výkop má zatím cca 9x5 m a v nejhl. místě má 1,5 m..Původně jsem nechtěla vůbec použit ani čerpadlo ano vzduchovač, protože nejsem v dosahu el.
Ale napadlo mě udělat, kaskádoví potůček pomocí solární tech.
Máte prosím někdo z touto tech nějaké zkušenosti?
A ještě řeším, jestli si folii položit sama nebo na to najmout firmu..
Děkuju za rady..:))Snad nějaké budou..
Šárka.)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.149 (?), 2.5.2010 11:40
prajem vela stastia bez filtracie
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 2.5.2010 11:57
Podívejte se na solar-expert. Jinak si myslím, že obsah jezírka je dost velký, takže osobně bych raději položení folie řešila odbornou firmou. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.11 (?), 3.5.2010 21:54
Ja by som odporucil ten solar pouzit radsej na filtraciu, ale to by musel byt celkom slusny solarny- fotovoltaicky system, aby utiahol napajat filtraciu pre to jazierko (cca 200W)
Bez filtracie bude to jazierko za par dni zeleny mociar... vlastna skusenost, jazierko cca 25m3 a 2 tyzdne bez filtracie, uplne zelena voda.
Foliu si mozete polozit sami, ak si myslite ze to zlvadnete, nieje to nic tazke.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 241.22 (?), 9.5.2010 19:42
Dovolím si oponovat, jezírko máme od loňského podzimu asi 2,5 m krát 3,5m, hloubka asi metr a vodu máme čistou, bez filtrace, tři rybky, rostliny leknín, irisky,vodní trávu a jiné, řasy sice jsou, ale ty lovím pomocí síťky, je tam spousta brouků, žabky i jeden čolek, je vidět až na dno, folii sme si dávali sami, řeknu vám, že všechna práce okolo stála za to, nenechte se odradit a zkuste to, je spousta rostlin, které vodu čistí, ale musí se sadit do kaminků a do květináčů aby se moc nerozrůstaly, jenom leknín do rašeliny smíchané s hlínou, takže asi tak.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 125.208 (?), 9.5.2010 21:05
Já se odradit nenechám..:) Výkop je hotov, takže se couvnout nedá..:))
Musím se k vám připojit... už jsem viděla spousty jezírek i větších rozměrů než mám já a samozřejmě bez filtrace..stačí vhodně zkombinovat život ve vodě..ryby+rostliny... samozřejmě nějakou dobu trvá než se to vše ustálí..
Nicméně do toho solar čerpadla půjdu, sice to bude jen takové provzdušněníčko, ale naplánovala jsem si tam ten kaskádoví potůček..
Akorád si pořád nevím rady s fólií... jestli si koupit v celku a položit sama(samozřejmě se budu muset vyrovnat z nevzhlednými záhyby), nebo v roly a svařit sama, a nebo si najmout firmu(ale dát 10 000 za práci se mi taky nechce)
Šárka :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 73.48 (?), 28.4.2011 11:50
Bez filtrace to půjde velice dobře,
jelikož dobře osázený, členitý potok vysypaný drobnými oblázky je nejlepší, nejhezčí, nejlevnější, nejzábavnější a téměř bezúdržbový filtr!!! Jen je třeba zvolit dostatečně výkoné čerpadlo - v případě poddymenzování se dá eko rovnováha dohnat částečným přistíněním jezírka (výsadba stromů, keřů) a samozřejmě vhodným osázením vodními rostlinami a ubráním ryb (hlavně kaprovité velice špiní vodu).
Chcete-li mít jezírko plné života rozhodně se vyhněte UV lampám a jiným drastickým umrtvovačům vody (chemie). V takové vodě pak chybí nejdrobnější organismy sloužící za potravu vodnímu hmyzu, pulcům žab a čolků a hlavně rybímu potěru.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|