Problém s jeseterem

host - 1.158 (?)
21.6.2012 22:50

Filtrace beží od jara do podzima.Rozhodně na noc ani jinak či jindy nevypínám.Vzduchuju přes filtraci-odtok z fitru přes potuček+fontanka z čerpadla.Vzduchovanim by to snad být nemělo, protože ostatní ryby i ten druhý jeseter jsou v pohodě, každopádně by mě zajímalo, jak a jestli vůbec se dá zjistit obsah kyslíku ve vodě.zda existují možnosti jiné než drahé testery na jedno použití(tím myslím i jiné testy vody jako Ph, tvrdost,atd).Zkrátka něco, co bych mohl použít třeba každý měsíc celou sezonu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 1.158 (?), 21.6.2012 19:25, zobrazeno: 3305x

Dobrý den.

Mám dva jesetery, jeden je v pohodě, ale u druhého kterého jsem před pár dny koupil jsem dnes zpozoroval že má zrychlené dýchání a takové "cukavé" pohyby.Je to normální nebo má nějaký problém-nemoc?Děkuji

host - 10.210 (?), 21.6.2012 20:53

Já mám taky jednoho.Jednou ráno jsem přišel k jezírku a byl otočenej na zádech a taky rychle dejchal.Na netu jsem zjistil že potřebuje kvalitní filtraci a dostatečné vzduchování.Začal jsem tedy pouštět na pár hodin filtraci i v noci a zatím je v pohodě.

host - 211.65 (?), 21.6.2012 21:09
Nějak nechápu to vypínání filtrace na noc. Proč? Správná funkce filtrace a nitrifikačních bakterii ve filtračních mediich je zajištěna pokud voda prochází filtrací a je ještě okysličována. Bez kyslíku hynou bakterie a je tím narušen správný chod filtrace.

host - 1.158 (?), 21.6.2012 22:50

Filtrace beží od jara do podzima.Rozhodně na noc ani jinak či jindy nevypínám.Vzduchuju přes filtraci-odtok z fitru přes potuček+fontanka z čerpadla.Vzduchovanim by to snad být nemělo, protože ostatní ryby i ten druhý jeseter jsou v pohodě, každopádně by mě zajímalo, jak a jestli vůbec se dá zjistit obsah kyslíku ve vodě.zda existují možnosti jiné než drahé testery na jedno použití(tím myslím i jiné testy vody jako Ph, tvrdost,atd).Zkrátka něco, co bych mohl použít třeba každý měsíc celou sezonu

host - 234.42 (?), 26.6.2012 16:16

ti moji cukají jen když najedou na granule..

také záleží na velikosti není ten nový jeseter malý?(menší než stávající..)

Když jsem je koupil měli 21 a 22cm u banata mě hned postrašily že těžko přežívají tak malí že jsou náchylní že jim také třetina tak malích uhyne..

že je lepší koupit větší...

Zatím se jim daří.. Filtr nonstop!!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty