Omnipur

host - 187.62 (?)
15.8.2008 11:51

pěna většinou znamená že je ve vodě přilíš organických sloučenin uhlíku, či bůhví čeho (DOC's - Dissolved organic carbon). Ty pak způsobují právě tu nechutnou pěnu, jediné co může pomoci je asi kvalitní filtrace, skimmer... eventuelně pokud máte na jezírko hodně velké nároky a finance, tak vytvořit ozonovy reaktor :D

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

zabina - (1) - 156.117 (?), 15.8.2008 8:30, zobrazeno: 3418x

Dobrý deň,

chcela by som poprosiť o radu. Po objavení krupičky a kotevnom červovi na závojnatke v záhradnom jazierku, som použila do jazierka liečivo Sera Omnipur.

Teraz sa mi na hladine pri pustenom potôčiku a dopade vody na hladinu tvorí dosť hustá pena. Voda stmavla a zozelenela, pravdepodobne pôsobením malachytovej zelene obsiahnutej v danom liečive. Tak teraz neviem, či je to všetko prirodzená reakcia na liečivo vo vode, alebo je to ešte nejaký ďaľší problém.

Jazierko je veľké cca 7x4 m, hlboké cca 1,5 m, je v ňom približne 13000 l vody. Mám tam 6 závojnatiek, už väčších, cca 10-15cm, a 16 KOI kaprov malých cca 5-7cm. Jedna závojnatka, najviac postihnutá bola odlovená do karanténneho akvária.

Viete mi poradiť ako postupovať ďalej? liečivo je vo vode druhý deň.

Za pomoc a odpovede vopred ďakujem.

Slávka.

host - 187.62 (?), 15.8.2008 11:51

pěna většinou znamená že je ve vodě přilíš organických sloučenin uhlíku, či bůhví čeho (DOC's - Dissolved organic carbon). Ty pak způsobují právě tu nechutnou pěnu, jediné co může pomoci je asi kvalitní filtrace, skimmer... eventuelně pokud máte na jezírko hodně velké nároky a finance, tak vytvořit ozonovy reaktor :D

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz