Mořské akvárium

host - 136.89 (?)
10.12.2009 12:30

Je to náročnější na zkušenosti i finance než sladkovodní, ale kdo chce, ten to zvládne. Oproti sladkovodnímu akváriu to má samé nevýhody, zatímco sladkovodní dobře funguje i 50l, tak mořské bý mělo mít aspoň 200l, mořské snese méně ryb na 1l (přesněji na jednu rybu je třeba víc litrů vody). V práci se do toho šéf pustil absolutně bez znalostí a taky mu to jeden čas fungovalo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 165.147 (?), 24.6.2009 18:35, zobrazeno: 22205x

Dobrý den,

viděla jsem nedávno v televizi nějakého pána, který měl překrásné akvárium s mořskými rybami. Docela by mě lákalo pořídit si taky takové. Neporadil by mi někdo, s čím začít, kde nakupovat ryby a korály (v klasickém obchodě se zvířaty jsem je nikdy neviděla), kolik by celé pořízení zhruba stálo a jak náročný na čas je tento koníček?

Děkuji za případné odpovědi.

host - 178.81 (?), 27.6.2009 7:49

Taky jsem to už viděl. Asi to ale bude poměrně drahá a pracná sranda. Když se to ale podaří, tak to je moc pěkný. Přeju hodně úspěchů a radosti.

host - 12.103 (?), 6.8.2009 10:45

Zdravím přátele mořské akvaristiky,

určitě to není žádná legrace, zvláště po finanční stránce. Já sám jsem začínal s mořem už více jak před deseti lety a můžu říct, že začátky a někdy i průběh nebyly vůbec snadné. Dnes mám ustálené pětisetlitrové akvárium a jsem s ním poměrně spokojen. Daří se mi chovat jak měkké, tak některé tvrdé druhy korálů a rozumný počet ryb a krevet. Určitě pro toho, kdo chce začít s tímto náročným koníčkem je dobré se zkontaktovat s některými pokročilými chovateli a tím se vyvarovat chyb a zároveň ušetřit i spoustu peněz. Také je třeba pořídit i literaturu o MA (H. Dařbujan). Čím je akvárium větší, tím je vše lepší. Důležitá je kvalitní filtrace a osvětlení. Nákup soli, živých kamenů, korálového písku, korálnatců a ryb zajistí specializované obchody v ČR i v zahraničí. Výše nákladů souvisí s velikostí akvária, ale je nutno počítat minimálně s 50 000,-- Kč. Je velmi důležité vše důkladně promyslet a nic neuchvátat. Akvárium zájemcům vybuduje a zařídí za patřičný peníz i renomovaná firma, ale já si osobně myslím, že vypiplat si to sám je daleko lepší a člověk získá k tomu svému kousku moře daleko srdečnější vztah a spoustu cenných pznání.

PS

MajuSKA - (20) - 64.196 (?), 23.8.2009 0:31

Ale pokud nemáte žádné větší zkušenosti s chovem akvarijích ryb doporučovala bych začít na sladkovodním akváriu (navíc výjde levněji)... Také se mi mořské akvárium líbí, ale mořské ryby a bezobratlí jsou mnohem choulostivější než sladkovodní a také údržet hodnoty vody je náročnější... Možná proto jste je nikde v obchodech se zvířaty neviděla Jinak odkazuji na příspěvek hosta předemnou PS: I akváriu by se mělo věnovat každý den, tak jako třeba psům nebo jiným mazlíčkům

host - 136.89 (?), 10.12.2009 12:30

Je to náročnější na zkušenosti i finance než sladkovodní, ale kdo chce, ten to zvládne. Oproti sladkovodnímu akváriu to má samé nevýhody, zatímco sladkovodní dobře funguje i 50l, tak mořské bý mělo mít aspoň 200l, mořské snese méně ryb na 1l (přesněji na jednu rybu je třeba víc litrů vody). V práci se do toho šéf pustil absolutně bez znalostí a taky mu to jeden čas fungovalo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz