Koupací jezírka

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?)
3.5.2011 21:16

Kořenovka není vůbec dobrý sytém a je dost naivní srovnávat velké kořenové čističky odpadních vod s kořenovou filtrací u jezírka nebo menšho rybníčku, pokud se kořenovka rozroste moc přestává fungovat a to nemluvím o aspektu čištění těchto filtračních systémů mimochodem to že funguje okolo dvou sezon je zakladatal diskuze jasným příkladem. Ještě dodatek nevšiml jsem si že by se kořenové čístírny odpadních vod u nás nějak horentně budovali a také nevím jak by mohla přispět k úspoře energie když do ní nebo z ní čerpáte vodu tak jako tak

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 24.4.2011 20:34

Přesně s tím souhlasím a již jsem to psal, filtrace v podobě filtračního jezírka tj. kořenová čistička je taky naprosto nevýhodná možná jako dopolňující filtrace, ale rychle se zanese zhruba za ty dvě sezony a je nefunkční a nedokázu si moc dobře představit každé dva roky čistit kořenovku pro takhle velké jezírko, protože je také velká. fakt dřina :-) (ale je levná na pořízení)

host - 177.97 (?), 24.4.2011 20:34
Pisete ze voda je pruzracna jen ta rasa - myslim ze to je normalni. Uz jsem to tady jednou nekde psal - je to pomrene obvykle ze lide co maji vlaknitou rasu tak maji cistou vodu. Ve vodnim zahradnictvi v komoranech mne pani rikala ze k nim jezdi pro vlaknitou rasu do docistovacich jezirek z nejakeho bio - koupaliste. Pokud vas trapi pouze ta vlaknita rasa je reseni velmi jednoduche - dostatecne vykony filtr na mechanicke necistoty at uz domaci vyroby nebo komercni. Reseni je spousta osobne bych doporucil sterbinovy filtr - napr fiap, cetus - vykon 18 000l za hodinu je uz podle mne schopno zivit aspon dva skimmery, ktere vam od rasy pomuzou. Bohuzel komercne budovana jezirka jsou poradne draha zalezitost - ja mam jezirko 120m2 a v nakladech vcetne cerpadel a filtrace, rostlin atd jsem nekde na 150 000.

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 24.4.2011 20:37

Nemyslím si že 18000l za hodinu pro 200m3 jezírko je dostatečný výkon.

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 23.4.2011 22:45

Mimochodem koukal jsem na to ja zmiňovaná firma řeší filtrace, to není nic jiného než prach obyčejná kořenovka a to nemůže fungovat dlouhodobě max. 2 když hodně tak 3 sezony.

host - 248.32 (?), 24.4.2011 19:18

Dobrý den a byl by ste schopný udělat si vlastní filtraci nebo ne??

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 26.4.2011 9:33

Pro Lukáše Dvořáka - mohl by jste prosím nějak více popsat, jak se stav Vaší nádrže postupně v čase vyvíjel? Dále zkuste prosím popsat či schématicky načrtnout cirkulacio vody ve Vaší nádrži - zmíněná firma dělala tuším několik řešení
Věřte, že zasypání nádrže je opravdu ta poslední, dost extrémní možnost, a tak daleko ještě nejste

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 3.5.2011 20:40

takovou plochu na koupání a rybky jsem si vždy přál, kořenovka je dobrý systém a vykopat ho je špatné řešení, ikdyž někteří tvrdí, že vydrží jen dvě sezony.proč se někteří lopotí s kořenovou čističkou odpadních vod?svou měrou by přispívala k čisté vodě a úspoře energie... kořenovka by se rozrostla a plnila svou funkci dobře... doplnit vhodnou filtrací a cirkulací vody, závidím tu vodní plochu...

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 3.5.2011 21:16

Kořenovka není vůbec dobrý sytém a je dost naivní srovnávat velké kořenové čističky odpadních vod s kořenovou filtrací u jezírka nebo menšho rybníčku, pokud se kořenovka rozroste moc přestává fungovat a to nemluvím o aspektu čištění těchto filtračních systémů mimochodem to že funguje okolo dvou sezon je zakladatal diskuze jasným příkladem. Ještě dodatek nevšiml jsem si že by se kořenové čístírny odpadních vod u nás nějak horentně budovali a také nevím jak by mohla přispět k úspoře energie když do ní nebo z ní čerpáte vodu tak jako tak

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 4.5.2011 11:43

Ono tady srovnání s kořenovou čistírnou odpadních vod trošičku pokulhává. Ďábel je skryt v detailu - a zde je oním detailem různá úroveň koncentrace znečištění čištěné vody - u zahradního jezírka (extra špinavého) ani zdaleka nedosahujete hodnot "špinavosti" vyčištěné vody, protékající kořenovou čistírnou odpadních vod.
A druhá věc -  zkuste se zeptat někoho z ČOVek, co si o kořenových čistírnách myslí...

Lukas Dvorak - (14) - 190.234 (?), 18.5.2011 14:44

Vlastní filtraci by jsme rádi, nevíme jak

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty