zdravím, zkuste jim dát pod hladinu třeba kořeny stromů, rádi si vybírají skrýše a překážky, kde se cítí bezpečněji.Taky teplota hraje roli, rádi se vyhřívají pod hladinou, počkejte na jaro a uvidíte.
Dobrý den, mám asi 10 let fóliové jezírko 12m x 4m a poslední dva roky se kapři celou dobu zdržují jenom u dna v hloubce asi 130cm. Můžete mi někdo poradit čím to asi je?
kapr obecný jak napovída i tvar jeho ústního ustrojí je rybou dna, takže teď je spokojený, pokud chcete něco na hladinu dejte si tam pár ouklejí, které budou sbírat hmyz a rejdit po hladině.
Oni ale dřív přijímali potravu z hladiny a bez problému.Teď je asi 40 kaprů už dva roky natlačených na dně na sobě a je jim jedno jestli je plus 20 nebo teď v zimě(kdy je normální, že se zdržují u dna). Mě to připadá jako by se něčeho báli, ale netuším čeho.
to je pak ale otázka na veterinarního psychologa.. :)..ne kapr je rybou dna... mozná tam máte kočky které se je mohli pokouset lovit... nebo volavka atd... myslim že pro kapra je to prirozene se zdrzovat u dna... a neřešil bych to..
Zdravím, kapři nejsou ryby jenom dna, protože by je žádný rybář nechytil na žížalu nebo rohlík. Vaše rybky se bojí nějakého predátora který pravidelně jezírko navštěvuje. Pokud je jezírko v klidné části zahrady, může to být i užovka které se ryby bojí, liška nebo kočky. Může to být i vekým hlukem a otřesy pokud je kolem jezírka "silný provoz ". Kdyby jste měl podezření že se bojí nového čerpadla tak ho na týden vypněte a uvidíte. Těžko se radí bez dostatku inf.
zdravím, zkuste jim dát pod hladinu třeba kořeny stromů, rádi si vybírají skrýše a překážky, kde se cítí bezpečněji.Taky teplota hraje roli, rádi se vyhřívají pod hladinou, počkejte na jaro a uvidíte.
I když jsou kapři rybami dna, můžete je donutit jít ke hladině používáním pouze plovoucího krmiva. Je jasné, že ryby, zvláště jsou-li okrasné chceme vidět :-)