Jezírko napájené přírodním poůčkem

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?)
8.6.2010 16:07

Spodní voda bývá tvrdá, ale než se dostane k Vám, dalo by se to snad nějak pořešit už v tom potůčku, třeba vhodným kamenivem. Já to mám řešeno dost podobně, ale napájené je to vodou (tedy asi) z potoka, která se k nám tlačí. Já mám problém spíš ten, že pokud v potoce teče,,kafe" - třeba po bouřce, deštích - tak mi to sem hrkne a mám stejnou vodu v jezeře  Prosím, čím odbouráváte kaly? Enzymy dáváme, ale prostředek na kaly nevím, bojím se o ryby a spol.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 14.49 (?), 8.6.2010 15:07, zobrazeno: 2369x

Dobrý den, mám soustavu tří jezírek/ svahový terén/ stupnovitě za sebou. Celkový objem je cca 5 kubíků. V současné době díky předělávání části zahrady nad jezírkama mám možnost napojit částečně vodů ze strouhy do jezírka. Jedná se v podstatě o pitnou vodu která pramení cca 300 metrů nad pozemkem a je to přepad z obecních studní. Těch 300 metrů teče v čistém lučním prostředí.  Máte někdo zkušenost s podobnou variantou ? Jezírka mám osázená asi 15 ks menších ryb, dostatečně zarostlá rostlinami, filtraci nepoužívám, pouze bakterie a 2x do roka přípravek na odbourávání kalu. a vodu provzdušnuju díky čerpadlu a vodním hrám. Odtok přebytečné vody mám také vyřešený.  Jde mně jen o to, zda neni nějaký zádrhel, díky kterému je tato možnost nevhodná.

Díky za případný postřeh nebo radu. Don

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 8.6.2010 16:07

Spodní voda bývá tvrdá, ale než se dostane k Vám, dalo by se to snad nějak pořešit už v tom potůčku, třeba vhodným kamenivem. Já to mám řešeno dost podobně, ale napájené je to vodou (tedy asi) z potoka, která se k nám tlačí. Já mám problém spíš ten, že pokud v potoce teče,,kafe" - třeba po bouřce, deštích - tak mi to sem hrkne a mám stejnou vodu v jezeře  Prosím, čím odbouráváte kaly? Enzymy dáváme, ale prostředek na kaly nevím, bojím se o ryby a spol.

dofo - (1) - 14.49 (?), 8.6.2010 18:36

Ten kal na dně, se samozřejmě nerozplyne do nenávratna, jen se docela slušně redukuje, takže větší čištění stačí tak jednou za rok většinou před zimou nebo pokud je stav opticky slušnej tak až na jaře. Používám přípravek Teichschlamm-Entfer a během sezony pravidelně přidávám bakterie, třeba ProximBio. Mám malý objem, taže to finančně docela ujde. A ryby jsou v pohodě, množej se jak o závod.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz