jezírko a legislativa

host - 235.12 (?)
15.8.2008 8:37

Dle stavebního zákona číslo 186/2006, může být jezírko považováno za terénní úpravu, která podléhá "jen" ohlášení, nikoli stavebnímu povolení, ale nesmí přesáhnout plochu 300 m2 a hloubku 1,5m! Ovšem i k ohlášení požaduje stavební úřad vyjádření přímých sousedů! Také je problém pokud váš pozemek sousedí s obecním (městským) pozemkem, který je veřejná zeleň, pak je i stavba obyčejného plotu přes územní a stavební povolení, docela složitá záležitost. Každý stavební úřad je jinak přísný a vysvětluje si jednotlivé niace mezi paragrafy tohoto zákona různě, takže co jde u nás ohláškou, jinde musí projít územním a stavebním řízením. Pravda je, že pokud nemáte souhlas od souseda s umístěním a vybudováním jezírka, mohl by se po Vás pěkně "povozit". Stavební úřad řeší takovéto neohlášené drobné stavby z 90% jen na udání. Snad máte se sousedy klidné vztahy. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Kneiflpe - (8) - 105.5 (?), 14.8.2008 21:48, zobrazeno: 11469x

Nepodléhá tato stavba nějakému stavebnímu řízení? Jen aby si sousedi neotvírali hubu... Mám ho 1,5 m od plotu a velikostně 4 x 2,6m

Bez názvu
Bez názvu

host - 187.62 (?), 14.8.2008 22:02

Je to už dlouho, co jsem měl na střední katastrální správu, ale my jsme se učili něco o tom, že stavby, které jsou pod úrovní terénu není nutné ani ohlašovat ani na ně mít povolení/kolaudace a td.

Nevím, je to možná blábol, každopádně je lepší mít se sousedy, v rámci možností, dobré vztahy:)

host - 235.12 (?), 15.8.2008 8:37

Dle stavebního zákona číslo 186/2006, může být jezírko považováno za terénní úpravu, která podléhá "jen" ohlášení, nikoli stavebnímu povolení, ale nesmí přesáhnout plochu 300 m2 a hloubku 1,5m! Ovšem i k ohlášení požaduje stavební úřad vyjádření přímých sousedů! Také je problém pokud váš pozemek sousedí s obecním (městským) pozemkem, který je veřejná zeleň, pak je i stavba obyčejného plotu přes územní a stavební povolení, docela složitá záležitost. Každý stavební úřad je jinak přísný a vysvětluje si jednotlivé niace mezi paragrafy tohoto zákona různě, takže co jde u nás ohláškou, jinde musí projít územním a stavebním řízením. Pravda je, že pokud nemáte souhlas od souseda s umístěním a vybudováním jezírka, mohl by se po Vás pěkně "povozit". Stavební úřad řeší takovéto neohlášené drobné stavby z 90% jen na udání. Snad máte se sousedy klidné vztahy. 

Kneiflpe - (8) - 161.98 (?), 22.10.2008 12:04

byl jsem na uřádě, jedná se teréní upravu, nejedná se tak o vodní dílo pokud nemá technické zařízen, nic se ohlašovat nemusí

host - 178.7 (?), 29.1.2009 15:02
Hledal jsem dokonce s kastrální úřednicí, zda se na to vztahuje stavební zákon. nenašli jsme nic, takže to spravila ohláška. Hodně zdaru při stavbě. PS: Sousedům ze širokého okolí se to moc líbí a chodí kolem na procházky.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz