foliu len polozit, lepit ci zvarat?

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?)
25.7.2008 16:00

Zkuste se rozhodnout podle velikosti jezírka a členitosti dna. U velkých nádrží Vám prakticky nezbývá nic jiného, než na místě vařit. U nádrže, kde máte velmi členité dno, je to také prakticky nezbytnost.
Lepení folie je podle mého prakticky realizovatelné pouze u menších nádrží, ve větším rozměru si to už těžko dovedu představit, především pro pracnost i cenu lepidla.
Hotovou roli folie rychle položíte, je vyrobena strojem, chybovost je minimální. Nevýhodu je prořez, a ony zmíněné "faldy ".  Pokud máte folii krytu třeba kačírkem, kamínkovou folií, kokosovou rohoží, nebo něčím jiným, tak je to myslím jedno. U koupacího jezírka s obdelníkovou vanou by mě to asi štvalo, tam bych vařil

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 121.238 (?), 18.6.2008 15:43, zobrazeno: 6732x

Uz sa to trochu nacalo v inych temach.

Ake mate skusenosti. Je lepsie len foliu polozit v jednom kuse, alebo zvarat ci lepit?...pri zvarani a lepeni je mozne, ze zvar alebo zlepene miesto casom povolia a bude unikat voda. Pri polozeni vznikaju ohyby folie, ktore nie su asi moc pekne a navyse mozu taktiez viest casom k vzniku kazu. Skvele bude ak sa vyjadria aj profesionali.

Zvaranie. Pri akej teplote? Skutocne len pre profesionalov?

lepenie. Ake lepidlo? Pocul som o spajani PVC folie pomocou tetrahydrofuranu.

host - 166.66 (?), 18.6.2008 16:18

podívejte se na zdejší diskuse, objevíte tam všechny odpovědi

host - 216.126 (?), 19.6.2008 8:49

Mám stejný dotaz. Diskuse je tady dost obsáhlá a v místech, kde se začne o voze a skončí o koze se špatně hledá.

A ještě. Nemá někdo zkušenosti s použitím stavebních hydroizolačních fólií? Přijde mi, že z hlediska vlastností a cenové dostupnosti jsou na tom o mnoho lépe, než klasické jezerní fólie. A nemluvím o nějakém optifolu, ale o fólíích tl.2mm+, svařovaných teplem, spousta barevných provedení, dokonce se vyrábí i průhledná. Problém je snad jenom v hmotnosti, tz. obtížná manipulace.

host - 216.126 (?), 19.6.2008 9:47

Po hodině jsem se v dřívější diskusi sice něčeho dobral, ale má někdo opravdu osobní zkušenost s jezírkem z junifolu a podobných materiálů?

Jinak firmy svařující stavební hydroizolační fólie poskytují záruku na sváry. Ty jsou dvojité a testují se tlakem vzduchu.

host - 204.28 (?), 25.7.2008 13:41

Měl jsem folii v rybníčku pak jsem ho zvětšil dfoloupil folii a lepidlo za 500,- sváry držely dobře než mi do toho skočil sousedův labrador jak se nemohl dostat ven proškrábl mi jí ale sváry držely.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 25.7.2008 16:00

Zkuste se rozhodnout podle velikosti jezírka a členitosti dna. U velkých nádrží Vám prakticky nezbývá nic jiného, než na místě vařit. U nádrže, kde máte velmi členité dno, je to také prakticky nezbytnost.
Lepení folie je podle mého prakticky realizovatelné pouze u menších nádrží, ve větším rozměru si to už těžko dovedu představit, především pro pracnost i cenu lepidla.
Hotovou roli folie rychle položíte, je vyrobena strojem, chybovost je minimální. Nevýhodu je prořez, a ony zmíněné "faldy ".  Pokud máte folii krytu třeba kačírkem, kamínkovou folií, kokosovou rohoží, nebo něčím jiným, tak je to myslím jedno. U koupacího jezírka s obdelníkovou vanou by mě to asi štvalo, tam bych vařil

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz