Filtrační materiál? Síťky na ovoce

host - 204.28 (?)
17.10.2008 18:36

Souhlasím už jsem to tu někde psal myslím řasa v jezírku nebo zelená voda.

Jezírko mám už 9 let, ale teprve poslední 4 roky mám čistou vodu.

Filtr který jsem si udělal z 50 L přepravky  pro 10 kubíkové jezírko nefungoval a byl nevzhedný.

Postavil jsem proto vedle jezírka asi 1 kubíkové mělké osázené roslinami vodním morem atd. Takže jsem udělal kořenovou čističku. Na dně kačírek. Vodu z velkého jezírka čepám 18w čerpadlem a ta se mi vrací zpět potůčkem přes kačírkový násep. Jednou za rok vyčistím usazeniny. Také mi pomáhá rašelina v pytli od brambor. Voda v čističce také čistá tak jsem tam nasadil schibunky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 204.28 (?), 17.10.2008 18:36

Souhlasím už jsem to tu někde psal myslím řasa v jezírku nebo zelená voda.

Jezírko mám už 9 let, ale teprve poslední 4 roky mám čistou vodu.

Filtr který jsem si udělal z 50 L přepravky  pro 10 kubíkové jezírko nefungoval a byl nevzhedný.

Postavil jsem proto vedle jezírka asi 1 kubíkové mělké osázené roslinami vodním morem atd. Takže jsem udělal kořenovou čističku. Na dně kačírek. Vodu z velkého jezírka čepám 18w čerpadlem a ta se mi vrací zpět potůčkem přes kačírkový násep. Jednou za rok vyčistím usazeniny. Také mi pomáhá rašelina v pytli od brambor. Voda v čističce také čistá tak jsem tam nasadil schibunky.

host - 156.74 (?), 23.3.2009 9:41

Dobrý den, zelenou nádobu z PP (200l) jsem na podzim použil pro stavbu čerpadlové šachty. Máte správné tušení že u materiálu jakým je PP je problém s lepením. Já jsem použil pouze silikonový tmel na obě strany průchodky a sešrouboval pevně k sobě a zatím to drží. Dlouho jsem před tím hledal lepidlo vhodné na slepení PP a PE, bohužel neúspěšně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz