Filtrace nad hladinou rybnicku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 159.14 (?), 2.5.2012 8:24, zobrazeno: 4941x
Dobry den,
planujeme postavit filtraci včetne šachty pro čerpadlo. Od skimmeru a guly by vedlo portubi KG 110 do šachty s čerpadlem, odtud do vortexu a filtru s molitanem a gravitačně zpět do rybníčku. Jelikož se jedná o rybníček se spodní vodou a hladina hodně kolísá, musíme šachtu a filtraci umístit nad hladinou. Můj dotaz zní, jak napojit potrubí KG na čerpadlo? Viděl jsem hodně realizací, ale tohle bude podle mě muset být uzavřena soustava od guly a skimmeru s čerpadlem. Děkuji za rady.
Havel
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.14 (?), 2.5.2012 13:09
Ono p.Hrkal, vykopat šachtu tady u nás na jihu Čech... voda je tu v létě o metr níž než v zimě, to by musela být, co jsem měřil, tak 3 metrová šachta, která by musela být velká, aby se do ní člověk dostal s žebříkem a navíc dost finančně náročná.
Myslíte, že by bylo lepší dát šoupata na 110KG trubku od skimmeru a guly, svést obě dohromady k čerpadlu a nebo vést 50 trubku od skimmeru a guly, které se opět svedou k čerpadlu?
Děkuju
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.14 (?), 2.5.2012 13:53
Tak určitě 2,5m ano, voda tady hodně kolísá, těd klesla metr od zimy a klesne přes léto ještě o jeden. Spodní vodu v rybníčku chci letos podpořit přítokem pomocí čerpadla ze studny, aby se v létě ochlazovala a ryby se nám neuvařili. Posílám plánek :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.14 (?), 2.5.2012 20:54
Mě nenapadlo, že jezírková čerpadla nesajou vodu z hloubky a musí být zaplavené. Děkuji za poznámku. Skimmer instalovat musim, dost toho do rybnicku nalétá, budu ho muset hlídat a podle hladiny ubírat a nebo přidávat na výšce. Teď mám instalovaný bazénový, který vyrovnává hladinu zhruba 20cm, takže něco podobného. Přeci jen mě ta 3 metrová šachta asi nemine :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.76 (?), 6.5.2012 1:52
Dobrý den, omlouvám se že vstupuji do tohoto vlákna, ale nechtěl jsem zbytečně zakládat nové. Chtěl bych znát váš názor na představu mé filtrace. Jezirko bude mít 10 000 litrů+- maximální hloubka 1,5 metru.
Přikládám náčrt od ruky. Plánuji tam mít tak 6-8 koi. Myslýte že jsou media ve správném pořadí a zda bude kapacita filtru dostačující?
Děkuji a jěště jedou se omlouvám za narušení vlákna.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|