Filtrace jezírka

host - 49.131 (?)
13.8.2009 3:27
Mně se osvědčila skrápěná filtrace s bedýnek na ovoce naplněných biomolitanem.Voda protéká se shora dolů.Bedýnky jsou umístěny nad jezírkem ve štosu na sobě.a padající voda zároven vodu v nádrži okysličuje.Vespod mám ještě jednu bednu s deseti litry siporaxu ale možná by to ve vašem případě nebylo nutné.Záleží to na tom kolik budete mít ryb.Uv nepoužívám.Použíl jsem bakterie které se musí aktivovat dvacet minut ve vodě.A voda je průzračná celou dosavadní sezonu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

rehor - (1), 20.5.2003 10:38, zobrazeno: 16170x
Může někdo doporučit nějaké levné řešení pro filtraci jezírka s KOI kapry ?

host, 10.5.2005 12:31
Vykopat díru100*50*30 (délka, sirka, hloubka v cm). Rozdelit na 3 cásti.
Krajni naplnit rícnim sterkem a prostrední kremicitim piskem. Cerpadylkem o malem vykonu zeneme vodu z jezírka do takto zhotoveného filtru.Po urcitem case písek vymeníme nebo propereme.

host - 4.138 (?), 2.7.2006 16:47
já jsem si zhotovil filtraci s umělohmotného sudu (120l), na dno jsem dal asi 15 cm vrstvu štěrku 32-16mm, dalši vrstva 15 cm  štěrku 16-08mm a nakonec štěrk 08-04mm skoro až povrch (nechat 20 cm od vrchu).

host - 72.30 (?), 3.8.2006 20:43
Já sem skombinoval kořenovou čističku s 3 komorovým filtrem který sem si udělal ze stareho 300l mrazáku.Voda z rybníčku mne přetejká do malého rybníčku 3x4m kde sou v bedýnkách zasázený rostliny tak aby kořeny prorustali skrz bedýnky.otamtud mi voda odtéká hadicí(kterou mám v malém soudku s hrubým molitanem) do mrazáku kde sem si vlepil přepážky a dal filtrační náplně. otamtud mi voda odtéká do studny (která se nepoužívá)a zté ji čerpadlem vracím do rybníčku.Mrazák je zakopán v zemi aby byl pod urovní hladiny v malém rybníčku tak že  všechno funguje samospádem.

host - 93.16 (?), 22.2.2007 16:55
Podle mne je nejlepší vytvořít několik metrů potoka honěného čerpadlem. (ovšem jsou li na to podmínky). Nemusí se nic hluboko zakopávat, krom folie se nemusí nic lepit, betonovat atd.,funguje to skvěle - zároveň kořenová i písková filtrace, je to snadno přístupné - dá se to stále vylepšovat a ladit, a hlavně se získá další estetický prvek do zahrady - mnohdy oblíbenější než původní jezírko.

host - 49.131 (?), 13.8.2009 3:27
Mně se osvědčila skrápěná filtrace s bedýnek na ovoce naplněných biomolitanem.Voda protéká se shora dolů.Bedýnky jsou umístěny nad jezírkem ve štosu na sobě.a padající voda zároven vodu v nádrži okysličuje.Vespod mám ještě jednu bednu s deseti litry siporaxu ale možná by to ve vašem případě nebylo nutné.Záleží to na tom kolik budete mít ryb.Uv nepoužívám.Použíl jsem bakterie které se musí aktivovat dvacet minut ve vodě.A voda je průzračná celou dosavadní sezonu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz