dotaz na umístění zahradního jezírka

host - 158.238 (?)
5.9.2008 10:28

Pokud chcete mít lekníny, volil bych místo na slunci (minimum asi 4 hodiny denně, více slunce, více květů),zastínit se dá vždycky (rostlinami) pod borovici bych ho také nedával, jinak je to celkem jedno, protože listí vám do jezírka nafouká vítr (sít na podzim nebo po opadu listí vyčistit jezírko před zimou).Josef

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 177.171 (?), 28.7.2008 12:39, zobrazeno: 4248x

Chci si udělat na zahradě jezírko. A mám dotaz na jeho umístění. Mám vytipovány 3 místa. V prvním případě je blízko vzrostlá borovice. Ve druhém případě jsou blízko ovocné stromy. A ve třetím případě je blízko dub a na toto místo svítí nejdéle slunce. Můžete mi, prosím, poradit, na kterém místě by bylo nejvhodnější udělat jezírko. A nebo jestli to mám vůbec cenu. díky.

host - 187.62 (?), 28.7.2008 20:26

já bych asi šel pod ty ovocné stromy nebo pod ten buk... ale pod bukem máte zřejmě, jak říkáte, příliš slunečno...

takže pod ovocné stromy, důvod je prozaický, proti listí můžete použít síť, proti jehličí z borovice vám síť proti listí nepomůže (jehličí propadne)...navíc jehličí ovlivňuje pH tedy aspoň si to myslím...

tedy já hlasuji, pod ovocné stromy :-) hezký den

host - 158.238 (?), 5.9.2008 10:28

Pokud chcete mít lekníny, volil bych místo na slunci (minimum asi 4 hodiny denně, více slunce, více květů),zastínit se dá vždycky (rostlinami) pod borovici bych ho také nedával, jinak je to celkem jedno, protože listí vám do jezírka nafouká vítr (sít na podzim nebo po opadu listí vyčistit jezírko před zimou).Josef

host - 172.9 (?), 16.11.2008 1:15

pozor také na příliš mnoho slunce, mám jezírko asi 33m3 ale zahrada je směrem na jih a celý den prostě do jezírka svítí slunce a to je kámen úrazu, lekníny ať už jakékoliv prostě nechtěj růst a živoří, všude čtu slunce slunce ale všeho moc škodí ;-) jo a ty ovocné stromy mají různé škůdce co by Vám mohly napadnout ty lekníny si myslím

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz