Na tohto predatora ziadny pristroj nepomoze.Vydra sa neboji ani bobra a je az privelmi chytra.Povecsinou lovi v noci ked su ryby akoze malatnejsie... Ocividne ked ste ich v jazierku nevidel, tak sa Vam tam chodia iba nazrat.
Bud to okolo jazierka vybudovat plot (co nemusi byt estetycke), alebo pokial je to Vas sukromny pozemok a vydra je v tom pripade skodca tak ju bud humanejsim sposobom odchytte do klietky z nastrazenymi rybami a potom preneste hodne, hodne daleko.Pozor je chranena!!!Treba na ne vymysliet nieco, na co nikdy nezabudnu a budu sa Vasmu jazierku z daleka vyhybat. Kedysi na lov vydry pouzivali psov.
Ja by som sa ich snazil chytit priamo v jazierku napriklad oplotenim a tam im dal priucku.Vydra je placha ale zaroven ako som spominal vychytrala a ma dobru pamat.Aj keby som mal obetovat este nejake ryby.
Vyskusajte este skocit niekde do kadernictva a poproste si chumace vlasov.Vlasy pozvazujte do takovych stipcov a porozhadzujte okolo jazierka (na kuny to funguje, ale vydra je zase ina trieda... ale ma este lepsi cuch)
Predpokladam, ze jazierko mate blizko nejakeho vodneho toku, alebo vacsieho jazera.Treba to miesto preskumat ako blizko maju noru, kde su tzv. vysmykane brehy od nich.Velkost ich terietoria a pod.Po pripade ich sledovat kolko ich vlastne je.Pokial by boli 2-3 tak by sa dali na tajnasa premiestnit.Pokial je tam uz cela rodina tak je to horsie.
Vela, vela stastia toto bude oriesok...