Co je to za řasu?

host - 164.13 (?)
5.10.2011 8:39

Dobrý den.Děkuji Vám velice pěkně za pomoc.Jen se zeptám nebo jak to mám chápat, že ta řasa nemá rádá proudící vodu tím pádem bych měl proud vody ještě zvýšit nebo snížit ? ted to mám udělané tak že mi nějakým koloběhem voda cirkuluje a natéká asi z 20cm výšky do jezírka.Není lepší dát je nějaký probublávač? díky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 164.13 (?), 26.9.2011 7:31, zobrazeno: 3538x

Dobrý den v jezírku se mi každý rok viz.foto utváří nepatrně někjaká řasa kolem kytek, kamenů atd. která vypadá jako zelené chuchvalce.Každý rok postupně zmizela a byl pokoj.Bohužel letos byl její výskyt masivnější a drží se stále i ted na podzim.Může mi někdo pokud to z fotgrafií pozná říci co je to za řasu a jak s ní bojovat a vyvarovat se jejímu tvoření.Používám filtraci i UV lampu.

Děkuju Petr

řasa
řasa

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 29.9.2011 12:33

Je možné (a tak nějak normální a běžné) že se jezírko v čase mění. To že Vám v nádrži v minulých letech rostla jiná řasa, než letos, se normálně děje, máte přírodní jezírko.
Můžete použít ruzné přípravky na potlačení růstu řas, u tohoto typu řasy by Vám myslím mohla pomoci i změna proudění vody - tenhle druh (nebo alespoň velmi podobný na pohled)  nemá proudící vodu moc rád
Pokud máte průhledný vodní sloupec (vidíte na dno), použití UV lampy stávající stav patrně nezleší

host - 164.13 (?), 5.10.2011 8:39

Dobrý den.Děkuji Vám velice pěkně za pomoc.Jen se zeptám nebo jak to mám chápat, že ta řasa nemá rádá proudící vodu tím pádem bych měl proud vody ještě zvýšit nebo snížit ? ted to mám udělané tak že mi nějakým koloběhem voda cirkuluje a natéká asi z 20cm výšky do jezírka.Není lepší dát je nějaký probublávač? díky

host - 200.115 (?), 21.10.2011 17:36

Dobrý den. Myslím, že máme letos v jezírku to samé. Po nějakém čase vždy vyplave na hladinu, to pak sbírám síťkou. Máme to hlavně na kamenech v mělčině. Tak asi není žádný proud. Ale nevím jak mít proudící vodu na všech místech jezírka :-(, to nejde. Uvítala bych také nějakou radu, pokud je...

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 22.10.2011 21:33

Ono řas existuje spousta druhů, a to, že se té zelené věci v jezírku vždycky říká řasa, neznamená, že se jedná o totéž. Asi jako v lese rostou stromy, tak v jezírku rostou řasy.
Některé druhy řas nemají rády proudící vodu - a třeba to bude ten Váš druh. Proud vody dokáže vyvolat silným (zdůrazňuji, že opravdu silným) vzduchováním, čerpadlem, nebo třeba změnou směru výtoku vody z filtru. 
Logicky na všech místech jezírka proudící vodu asi mít nebudete - pokud Vás to uklidní - i kdyby tomu tak bylo, s velkou pravděpodobností se i v proudící vodě dočkáte řasy, jen jiného druhu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz