chov pstruhov

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 122.248 (?)
1.4.2011 12:26

Aha. Chtěl jsem vědět odkud jste jen z důvodu mě známých prodejen akvarijních raků. Takže to je už stejně jedno, protože chcete původního. Může z toho být průšvih. Asi to nepůjde, ledaže by se Vám tam sami nastěhovali. Nevím, jaký druh jste dřív měli v potoce, ale je možné, že tam ještě jsou. Zkuste je nějak ukecat, aby se koukli i k Vám, ale hlavně nenápadně.
Oficiálně totiž sama nesmíte se třemi našimi původními fruhy raků (rak kamenáč, rak říční, rak bahenní) manipulovat, přenášet, ničit ani je vlastnit a to podle zákona 114/92 Sb.
Dobrá stránka o racích je tato.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 198.138 (?), 19.3.2011 19:29

kde by som kupil tu trubicu, ja mam vodu z vrtu mam jazierko 25m3 chovam uz 5 rokov rocne 300 pstruhov v pohode mam vodu pustenu po kaskade a prevzdusnovac

host - 198.138 (?), 19.3.2011 19:30

po kolko kupujete male pstruhy

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 19.3.2011 20:17

Pstruhy a siveny jsem kupoval v Polance asi po dvacetikoruně. Už přesně nevím. Kvůli vyšší letní teplotě se mi v jezírku jejich odchov nedaří, tak už to nezkouším. Ze Slovenska je to ale docela z ruky. Jistě to tam někde máte také.

host - 66.145 (?), 31.3.2011 10:04
Nevíte kde bych mohla sehnat raka do svého jezírka?

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 31.3.2011 15:21

Máte nějakou představu jakého a víte něco o racích? Z kterého kraje jste?

host - 66.145 (?), 1.4.2011 7:19
jsem ze Zlínského kraje o racích něco vim, prave bych chtěla sehnat původního raka aby nedošlo k připadnému poškození biotopu, poněvač mé jezírko je docela blízko potoku, u nás dříve bývali raci vidět běžně v potoku ale před nejěkými 12 lety uplně vymizeli

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 122.248 (?), 1.4.2011 12:26

Aha. Chtěl jsem vědět odkud jste jen z důvodu mě známých prodejen akvarijních raků. Takže to je už stejně jedno, protože chcete původního. Může z toho být průšvih. Asi to nepůjde, ledaže by se Vám tam sami nastěhovali. Nevím, jaký druh jste dřív měli v potoce, ale je možné, že tam ještě jsou. Zkuste je nějak ukecat, aby se koukli i k Vám, ale hlavně nenápadně.
Oficiálně totiž sama nesmíte se třemi našimi původními fruhy raků (rak kamenáč, rak říční, rak bahenní) manipulovat, přenášet, ničit ani je vlastnit a to podle zákona 114/92 Sb.
Dobrá stránka o racích je tato.

host - 46.34 (?), 1.4.2011 14:49
jj ja vim já jen co kdyby...

host - 218.134 (?), 1.4.2011 20:48

Mne sa raky do rybníka nasťahovali sami z blízkeho potoka. Potok je vzdialený cca 50 metrov a medzi potokom a rybníkom je príroda. Dvoch som ulovil pri výlove a jedného počas daždivých dní asi 10 metrov od rybníka.

Pavol

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 3.4.2011 8:10

Dobrý den, jen k předešlému... k nám se raci taky zatím nenastěhovali, i když by mohli - tu možnost mají 

S rychlým nástupem jara nestíhám, musím rádobyrychle vyčistit zahradu 

Jezero po zimě: ani jedna mrtvá ryba (si myslím, žádnou jsem nenašla  ) Přežili snad všichni pstruzi i jeseterové  Jinak : to výření kalu při každém prudším pohybu pstruha mně štve. Jestli na to nepomůžou nějaké ty,,pytlíčky" co to mají deklarováno, tak v tom za chvíli ty ryby nenajdem 

Momentálně máme invazi žab  Vloni jich bylo dost, ale letos je určitě víc. A to jsem se bála, že už nepřijdou po tom, co většina pulců někam zmizela - no, pstruzi jsou v podezření... a během léta jsem našla asi tři mrtvé ropuchy  V tom nevím, kdo má prsty, protože psi a kočky si jich teď ani nevšimnou a to jich jsou všude kolem desítky. Člověk se bojí šlápnout, protože jsou v trávníkách, na cestách... vyhrabávám trávník, najednou před hráběma koulím žábu... A v jezeře - to je,,masakr"  Je tam plno žab - jeden na jednoho (tedy na jednu) Včera po jezeře celý den plavala,,koule" - jedna ropucha...10 chtivých  Manžel říkal, že to asi musí být nějaká,,miss ropucha" 

Jen malá ukázka..
Jen malá ukázka..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty