Neviem ci sa to tu niekde pisalo, ale ma niekto skusenosti s nejakym filtrom na sanie vody z rieky. Jedna sa mi o to, aby ked tecie v rieke spinava voda sa mi tato nedostala do jazierka. Cerpadlo mam umiestnene v sude v rieke. V tom sude su diery a cepradlo je umiestnene v 50l bandaske s dierami celej oblozenej filtrcnou penou. Ale aj napriek tomu ked tecie po dazdi spinava voda sa mi ciastocne zmuti jazierko. Pritok ma cca 4000l/hod. Nema niekto skusenost ako by sa to dalo urobit. Dik.
Vždy je lepší stálý přítok vody než jednorázová obměna vody. Pstruhy je možné krmit i v zimě, jsou tabulky kolik dávat krmení v závislosti na teplotě vody.
Neviem ci sa to tu niekde pisalo, ale ma niekto skusenosti s nejakym filtrom na sanie vody z rieky. Jedna sa mi o to, aby ked tecie v rieke spinava voda sa mi tato nedostala do jazierka. Cerpadlo mam umiestnene v sude v rieke. V tom sude su diery a cepradlo je umiestnene v 50l bandaske s dierami celej oblozenej filtrcnou penou. Ale aj napriek tomu ked tecie po dazdi spinava voda sa mi ciastocne zmuti jazierko. Pritok ma cca 4000l/hod. Nema niekto skusenost ako by sa to dalo urobit. Dik.
Dobrý den chtěl bych si udělat jezírko na pstruhy cca 20m3 bez pritoku můžete mi někdo poradit jakou filtraci, jestli že straceneho běsnění s betonovým dnem nebo volit jinnou variantu, kolik ryb můžu v takovém objemu mít... atd atd
Děkuji moc za konzultace
Mail-koristka@frekomos.cz
Dobrý den, před týdnem jsem si přivezl do jezírka 400m2 100 pd a 100 sivenů 15cm. Zkouším je krmit granulemi a vůbec nereagují. Myslíte, že až se oteplí, tak začnou žrát?Děkuji