chov pstruhov
|
|
 |
 |
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?) 25.4.2019 9:53
Vy umite vydesit. Nic neprofouknu, musel bych najit nahradni reseni protoze k rybam do 10-15 stupnu teple vody se mi urcite chtit nebude. Nicmene trochu spoleham na to, ze se rasit nebude kvuli chladnemu prostredi a absolutnimu nepristupu slunecniho svetla. Uvidime.
Male prumery delaji proudeni, pokud zvetsim prumer, snizim proudeni a saci schopnost. Hladiny snad taky budou ok, na kazdy centimetr rozdilu hladiny v nadrzich tlaci 60 litru vody, to je 60 kilo, na rozdilu peti centimetru uz to jsou 3 metraky a to je poradna sila to vsechno pri prutoku 0,25 litru za vterinu. 5 centaku si na filtracich muzu dovolit.
Vase napady vytvari spoustu teorii, diky za ne. Lepsi je s problemem pocitat nez na nej cumet jak bulik
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Duhák - Stříbrný Zahrádkář (117) - 127.221 (?), 23.4.2019 23:12
Dnové sání způsobuje více problémů než užitku. Padají tam nesežrané granule a kazí vodu. U jeseterů je dnová výpust úplně špatně, ale to je na dlouhé povídání. Co se týká vortexu, mám takto vyrobený 3 filtry, vortex funguje dobře když jsou správné průtoky a správně zaústěný trubky ve vortexu, pokud Vám bude padat voda do trubky ve vortexu, vznikají jemné bublinky, ty se váží na nečistoty a zvedají nečistoty ze dna k přepadu, pak vortex jako by tam nebyl. Těch 900L/h by fungovat mohlo, ale jsou tam další úskalí, rostou ve vortexu taková dlouhá vlákna asi nějaký druh řasy, občas se utrhne chuchvalec, pokud neucpe trubku, tak vlítne mezi bioelementy a ucpe něco jiného a pak je všude potopa.:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 24.4.2019 6:57
Vstup (trubka PPR 32 mm, vnitrni 25 mm) musi byt u dna, mam to cca 10 cm a vystup prepad (40mm) u hladiny. Jen nevim a to muze byt problem, protoze nez to zkusim, jestli muzou byt hladiny jezirka, virivky i komoroveho filtru ve stejne vysce.Predpokladam ale pri tom smesnem prutoku ze jo. V podstate to jsou spojene nadoby.. Jeste uvazuju o nahrazeni horniho prepadu bocnimi otvory, ale to neumim spocitat, to udelam metodou pokus omyl. Prepadova trubka bude jen nasazena, muze se kdykoliv zkratit, vymenit nebo prevrtat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 25.4.2019 9:53
Vy umite vydesit. Nic neprofouknu, musel bych najit nahradni reseni protoze k rybam do 10-15 stupnu teple vody se mi urcite chtit nebude. Nicmene trochu spoleham na to, ze se rasit nebude kvuli chladnemu prostredi a absolutnimu nepristupu slunecniho svetla. Uvidime.
Male prumery delaji proudeni, pokud zvetsim prumer, snizim proudeni a saci schopnost. Hladiny snad taky budou ok, na kazdy centimetr rozdilu hladiny v nadrzich tlaci 60 litru vody, to je 60 kilo, na rozdilu peti centimetru uz to jsou 3 metraky a to je poradna sila to vsechno pri prutoku 0,25 litru za vterinu. 5 centaku si na filtracich muzu dovolit.
Vase napady vytvari spoustu teorii, diky za ne. Lepsi je s problemem pocitat nez na nej cumet jak bulik
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.23 (?), 25.4.2019 10:58
Hodně dobrá diskuse ale přiznávám, že jsem se ztratil. Já to chápu tak, že máte trubku určitého průměru u dna v chovné nádrži ústící do Vortexu a vodu v této trubce tlačí vzduchové bubliny z kompresoru. Když by jste průměr trubky zvětšil a vzduchování zůstalo stejné tak jste názoru, že to sníží průtok vody?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 25.4.2019 11:20
To jste se opravdu ztratil. Nekde tady je serie 4 fotek filtrace. Z posledni komorove filtrace odcerpava, resp. bude cerpat vodu obehove cerpadlo a vodu do obou bude doplnovat hladinu na principu spojenych nadob. Vody do bazenu se bude vracet pres aquaponii samospadem
Na vzduchovani je jeste dost casu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 238.23 (?), 25.4.2019 13:26
Ano teď po tom komentáři to chápu. Neuvědomil jsem si, že pod biologickou filtrací je čerpadlo a to bude honít vodu dokola. Jak voda bude zpět vtékat do odchovné nádrže tak se i provzdušní. Vodu musí tlačit čerpadlo z důvodu velkého výškového rozdílu jelikož na hoře po dodělání stropu bude aquaponie. Těším se na pokračování řešení s fotodokumentací.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |