chov pstruhov
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 99.167 (?), 29.1.2016 18:34
Dobry den, taky uvazuji, ze bych vyzkousel pstruhy chovat v ibc. Je to vubec realne?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.26 (?), 19.6.2016 9:55
Ahojte chovam pstruhy, mam vsak problem mam nadrz 3x5m hlba 1,8 m, Ph vody 8,2, teplota 18-19 stupnov, filter domacej vyroby + dopustanie vody zo studne, vzduch mam cez vzduchovacie cerpadlo /prietok vzduchu cca 350 l/h/ ked sa otepli tak niektore ryby zacne vyvracat na bok a uhynu, ryb je tam cca 1000ks, neviete poradit co to moze byt? plavaju na hladine.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.26 (?), 19.6.2016 15:27
Dakujem Vam za odpoved, voda sa dopusta kazdy 15 minut uz, tak teplota klesla na 16-18 stupnov, skusim poriesit prekrytie a ten kyslik, dakujem
|
|
 |
|
 |
 |
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 114.253 (?), 19.6.2016 16:51
A při jaké teplotě vám hynou? Ještě mě napadlo rozbor vody.Nemusí vyhovovat pstruhům. V některých článcích doporučují snížit ph.A další věc, neprokysličujte ode dna, ale metr nade dnem, ať se voda nepřehřívá vířením celá, ale zůstane studená dole a teplá nahoře se okysličí motorkem.To samé s filtrací, když je vedro, nebrat ze dna, ale z metru, ať nevybíráte studenou vodu.Když se teploty zvýší, tak nekrmte.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.26 (?), 19.6.2016 18:13
cca od 21 stupnov, ale prave teraz som vylovil mrtve ryby / cca 20 ks/ niektore nemaju nic ale niektore maju taky sliz na sebe a z ust im ide krv a z druhej stany zlte, a pripadne krvave skvrny :(zeby choroba? Co urobit?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.6 (?), 19.6.2016 19:09
Dobrý den, osobně to vidím na kombinaci vícero faktorů plynoucí z přerybněnosti nádrže.. Nedostatek kyslíku, velký obsah dusíkatých látek, a vzhledem k vysokému Ph i možnost výskytu vysoce toxického amoniaku. Při této obsádce musí být spotřeba kyslíku na rozklad organického/anorganického odpadu obrovská, takže pro ryby už moc nezbývá. Nevím jak máte dimenzovanou filtraci. Doporučuji si výše zmíněné parametry hlídat a v nádrži nenechat nic hnít/rozkládat. V teplotě do 20st nevidím problém.
Ryby přiotrávené a přidušené jsou velice snadným terčem pro různé bakteriální nákazy, plísně, parazity atd... Jak jsem psal, možná to bude kombinace zmíněných věcí.
Ať se daří a dejte vědět jak pokračujete
VW
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.6 (?), 19.6.2016 19:12
Ještě jedna podstatná věc, ryby nepřekrmovat, resp do vyřešení situace bych je nekrmil vůbec.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.26 (?), 19.6.2016 19:51
Dakujem vam za radu a ochotu, urcite sa ozvem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|