Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Trochu se stydim vkladat sem svoje fotky kdyz vidim tady ty "profi domaci vytvory". No ale konecne jsem se dostal k tomu sestavit svuj prvni prototyp filtru. Snahou bylo vytvorit mechanicky filtr.

Cele jezirko mezitim porkyla rasa, pena, vselijake shluky hnusneho slizu, vlaknita rasa odde dna no katastrofa.

No ale k filtru - jak pisu chtel jsem hlavne filtr ktery zabezpeci mechanicke cisteni vody. Namyslel jsem si dva sduy 200l v gravitacnim zapojeni naplnene liaporem, frakce 1-4 (keramicke kulicky), jelikoz plave tak v obou sudech je zasypany kacirkem 4-8mm, a na to prisel u prvniho sudu (vstup) biomolitan 5cm - 10ka a na vystupu z druheho sudu 5cm - 20ka. Sudy jsem propojil u dna. Puvodne jsem zvazoval je propojit 100mm kg trubkou, pak jsem si rikal nebudu nic riskovat dam tam rovnou 200mm trubku at to poradne protika. Spojil sem to laminatovaci sadou - zvenku, a zevnitr jsem to zatrel akvaristickym lepidlem.

Prisel cas to vyzkouset - napustim a ouvej - teceto - z jednoho mista jedna kapka za druhou. Tak znovu sudy ven, zvenku jsem laminat oplatoval asfaltovou lepenkou a zevnitr zvnou prematlal akvaristickym lepidlem, znovu napustit - drzi (ale jak dlouho bude :-)

Co mne hodne prekvapilo a udelalo caru pres rozpocet je "pruchodnost" - reakce na zmenu hladiny v prvnim sudu je velmi pomala - je to tim liaporem coz nechapu protoze kulicky jsou pomerne velke tak nechapu jaktoze tak brani pruchodu vody, dira 20cm mezi sudy taky nemuze branit tak fakt nevim co ted s tim. Cele to melo obstaravat cerpadlo Oase optimax 10000, ale to nemelo za dve sekundy co delat tak sem ho musel vypnout. Provizorne jsem to vyresil ze sem hadici od cerpadla dal hodne nahoru a tim jsem vykon cerpadla snizil, ale do budoucna to tak urcite nechci - je skoda honit dokola takovej curek vody kdyz to cerpadlo umi takove veci (je radost se na to divat kdyz to vali naplno) svych cca 10000l/hod.

Ma nekdo ve filtru podobne medium/substrat v gravitacnim zapojeni?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika