Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No o prodlouženém víkendu jsem nejen začla pucovat ty zanesené pobřežní zóny, ale i jsem začla více přemýšlet o tom jezírku co a proč.

.¨1. kačírkový filtr už máme úplně zanesený - po propláchnutí čerpadla začala klesat hladina v jezírku ale ve filtru se držela = voda vyčerpávaná z jezírka se nezvládala vracet. A i při vypnutí čerpadla to prostě vypadalo,  že se té vodě do jezírka moc nechtělo. 

2. takže jsme vyrvali část rostlin z filtru a aspoň prohrábli cestičku, abychom zajistili alespoň  nějaký průtok. No kam se hráblo okamžitě úplně černá voda, udělala se tam hína :)

-Toto byl stav cca po 8-10 ti letech od založení jezírka a o rostliny sem pečovala jen tak,  že se odstřihávaly uschlé + sem tam něco  přisazovala když ještě  bylo prázdné místo.

TAK NEVÍM - MÁ VŮBEC SMYSL BUDOVAT FILTR = KOŘENOVOU ČISTIČKU?  DÁ SE TATO VŮBEC UDRŽET ČISTÁ? NENÍ LEPŠÍ NĚJAKÁ FILTROVACÍ KRABICE VENKU, KTERÁ SE DÁ VYPLÁCHNOUT A VYČISTIT?

No a i  ten zbytek  je řešen dle mého blbě. voda se načerpává do filtru dírou ve zdi mezi filtrem a jezírkem - takže ta relativně čistá - větší smysl mi dává odčerpávat kal ze dna + smetí z hladiny. 

Část vody se bez   jakékoliv filtrace  okmžitě vrací do jezírka kvůli okysličování vody a jen část byla proháněna tou kořenovou filtrací.

No prostě letos plánuju trochu experimentovat = s minimálními náklady pozměnit současný stav a patrně v následujících letech ten systém důkladněji překopeme... Zatím se s mnželem shodnem jen tom, že je pro nás nepřijatelné každých pár let vyhrabávat a čistit komplet celý ten filtr = kořenovou čističku :).

jinak před pár lety se nám tam vytřeli perlíni. Původně 4 kusy, nyní stále 4 velké a snad stovky toho potěru. Nejdou šmejdi vychytat :(Ale moc nenarostli za těch pár let. Časově to odpovídá, že ta vláknitá řasa se přemnožila díky nim. Já to sváděla na živiny z pětiprsťáku :)          

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika