Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

My máme jezírko na jílu bez folie, cca 10x20m, uprostřed je hloubka 2m - ta hluboká část (plavací) je "obestavěná" skoro kolmým ztraceným bedněním s pochozím prknem nahoře. Bednění sahá cca 0,7 m pod hladinu a od něj se dno pozvolna zvyšuje. Na dně hluboké části je geotextilie a na ní jsou volně položené klasické levné betonové dlaždice, sražené k sobě.

V pozvolné části (čístící, s rostlinami) je na uplácaném jílu geotextilie a na ní jsou volně ložené a sražené k sobě placaté pískovcové kameny, co se vykopaly na pozemku- textilie a kameny sahají až na břeh cca 1m od čáry hladiny.

Princip je takový, že na dně se do rybníka tlačí spodní voda a uplácaný jíl v horní části zabraňuje úniku vody - drží vyšší hladinu.

Rostliny jsou v mělké části zastrkané pod kameny nebo někde je místo kamenů vrstva oblázků, tak do oblázků - bez hlíny, bez hnojení, aby byly hladové a čistily vodu.

Takhle už to máme asi 5-6 let, zcela bez problémů, geotextilie se nerozpadá (vyberte kvalitní, jak už psal p.Hrkal). Rostliny rostou bujně a čistota vody je kromě časného jara, kdy nejrychleji bují vláknité řasy, velmi dobrá.

Počítejte s tím, že za pár let se mezi kameny usadí bahýnko - z prachu, mrtvých rostlin ap - to lze řešit "vysáváním" hadicí napojenou na čerpadlo a odvedenou někde po spádu pod keře ap. 

Toto řešení můžu rozhodně doporučit!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika