Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Také jsem řešil problém s řasou a používal různé prostředky, ale moc spokojen jsem nebyl. Mám jen malé jezírko, cca 2 m/3, letos třetím rokem.

Na jaře jsem zakoupil Algae Away a aplikoval, UV lampu jsem nechal běžet. Po cca 10 dnech jsem nebyl ani tentokráte spokojen (po týdnu jsem dával druhou dávku), výsledek se moc nedostavil. Později jsem se teprve dočetl, že Algae Away zabírá až tak za 2 týdny nejdříve.

Já jsem ještě aplikoval Pond Protect. Zde jsem lampu vypnul. Během cca 3 dnů bylo jezírko jak zázrakem čisté. Hlavně kačírková zóna, mizel povlak z kamínků, ale i z hadic, vzduchování a pod.

Dále jsem jen dávkoval Algae Away, asi jendou za 14 dní. S tímto přípravkem jsem naprosto spokojen, řasa neroste, voda čistá.

Nicméně po cca 1,5 měsíci se na kačírku opět ojevil nějaký šlem, či co. Toto asi Algae Away nevyřeší. Aplikoval jsem tedy podruhé Pond Protect a opět stejné jako v prvém případě. Do dvou dnů vše čisté.

Takže já nyní používám jednou za 14 dni Algae a jednou začas dle potřeby Pond Protec. Podle mého každý působí jinak a vzájemně se pěkně doplňují.

A nakonec bych měl také dotaz k UV lampě - ve spojení s Pond Protec. U mnoha přípravků se musí po aplikaci vypnout lampa, u Pond Protec se musí vypínat aspoň 2 dny předem. Proč? Proč předem? 
Osobně jsem ji vypnul také až po aplikaci, ale možná to je špatně. Znáte někdo důvod tohoto postupu?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika