Dobrý den, pro všechny co si nevědí rady se zapojením pro ohřev vody na sprchování a domovní rozvod.
Zakoupil jsem si SE 180 k tomu jsem na internetu zakoupil solární termostat s třemi teplotními čidli jedno oběhové čerpadlo topenářské a protože mám doma kombinovanej boiler připojil jsem to na spirálu ohřevu místo topení. Do SE 180 jsem napustil dešťovou vodu a bych se vyhnul vzniku kamence. A s touto vodou hřívám vodu v boileru, funguje to skvěle díky solárnímu termostatu.
Termostat dokáže úplně skvěle spínat a vypínat čerpadlo dle poměru teplot v boileru a solárním systému navíc dokáže sepnout i el. topnou spirálu kdyby se voda neohřála, vše je nastavitelné.
Celá ta sranda včetně potrubí a elektroinstalace mě přišla na 13600,-Kč (jediné oběhové čerpadlo jsem nekupoval to jsem měl doma.
Voda v boileru se mi při sluných dnech nahřívá bez problémů na 50-65 stupňů a v systému na 70 stupňů.
Jediné co ještě řešim je to abych to mohl nechat v provozu i přez zimu a nemusel to vypouštět. Systém napustim nemrznoucí směsí (GLIKOLEM).