Solární systém k bazénu Avenberg SE100

host - 92.47 (?) 
21.6.2012 8:15

Dobrý den,  pro všechny co si nevědí rady se zapojením pro ohřev vody na sprchování a domovní rozvod.

Zakoupil jsem si SE 180 k tomu jsem na internetu zakoupil solární termostat s třemi teplotními čidli jedno oběhové čerpadlo topenářské a protože mám doma kombinovanej boiler připojil jsem to na spirálu ohřevu místo topení. Do SE 180 jsem napustil dešťovou vodu a bych se vyhnul vzniku kamence. A s touto vodou hřívám vodu v boileru, funguje to skvěle díky solárnímu termostatu.

Termostat dokáže úplně skvěle spínat a vypínat čerpadlo dle poměru teplot v boileru a solárním systému navíc dokáže sepnout i el. topnou spirálu kdyby se voda neohřála, vše je nastavitelné.

Celá ta sranda včetně potrubí a elektroinstalace mě přišla na 13600,-Kč (jediné oběhové čerpadlo jsem nekupoval to jsem měl doma.

Voda v boileru se mi při sluných dnech nahřívá bez problémů na 50-65 stupňů a v systému na 70 stupňů.

Jediné co ještě řešim je to abych to mohl nechat v provozu i přez zimu a nemusel to vypouštět. Systém napustim nemrznoucí směsí (GLIKOLEM).

host - 47.71 (?), 27.7.2012 11:19

Dobrý den,

uvažuji o zakoupení Se 180 a o stejném zapojení. Můžete prosím vložit nějaký jednoduchý náčrt zapojení a umístění snímačů?

Předem děkuji.
karel.elias@obnet.cz

Uju - (29) - 63.2 (?), 16.5.2013 12:23

Dobrý den. Též jsem koupila avenberg 180 - zapojení bylo trošinku zdlouhavější ale manžel to dal :-) No, ale teď řeším ohřev. Máme ho zapojen asi týden, z toho cca 3dny svítí opravdu sluníčko a já mám pocit, že to s teplotou vody v bazénu ani nehne (3x5m hloubka 1,5m)-stále máme teplotu 15,4. Vodu vypouštíme při zamračeném počasí cca 2x je vlahá, když je hezky tak cca 2x z toho 2hodinky se filtruje přes avenberg(i když tam voda protéká-mělo by to taky malinko ohrívat, ne?)

Chci se optat jak to s tou teplotou vody máte u Vás??? Upřimně čekala jsem, že po týdnu by ta voda mohla již být teplejší než je normál.

Jinak zařízení asi funguje, po půl dni vytéká voda teplá asi jako ze sprchy.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz