Po použití chlorových přípravků voda zhnědne

host - 234.158 (?)
7.6.2011 10:14

Tak jsem to udělal jak píšete. Po přidání chlorových tablet jsem přidal vločkovač, promíchal pomocí filtrace a nechal to pak 24 hod stát.

Nicméně ani po 24 hodinách se dně nic viditelného nevytvořilo. Přesto jsem dno vysál vysavačem a pustil filtraci. Běžela dalších 24 hod. ale barva vody je ješté stále trochu žlutá. Na dno je vidět krásně, voda je průhledná, ale slabě nažloutlá. Prostě není křišťálová.

Mám podezření na neučinný vločkovač (používám AquaMar od Marimexu). Jaký používáte Vy?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 234.158 (?), 26.5.2011 13:41, zobrazeno: 20424x

Máme trochu problém po použití chlorových přípravků (Chloršok, Savo, chlorové tablety). Voda vždy na několik dnů zhnědne, po 2-3 dnech ji písková filtrace zase vyčistí. PH je v pořádku (7,2), chloru je ve vodě málo. Nemáme problém s čistotou vody, jen nás zlobí to zhnědnutí kdykoliv se přidá chlor. Pokud používáme důsledně chlorové tablety je voda zbarvená trochu do žluta skoro pořád. Což se nám samozřejmě nelíbí.

Četl jsem zde v diskusi, že se to stává, když je ve vodě vyšší obsah železa, které zoxiduje na železnaté a železité oxidy. Ty pak musí odfiltrovat písková filtrace. Je možné, že po nějakém čase obsah železa ve vodě sám poklesne (odfiltruje se), ale nechce se mi čekat několik týdnů. Raději bych použil nějaký přípravek, ale bohužel nevím jaký. Nemohl byste někdo poradit?

host - 128.129 (?), 2.6.2011 10:44

Děje se mi to také. Pouze však, když napustím vodu do bazénu z naší studny a poté přidám chloršok. Již jsem si na zvykl a mám svůj postup. Den po přidání chloru aplikuji vločkovač a po promíchání nechám den ustát. Pak již normálně filtruju a další dva dny pak vždy odsaju ze dna usazeniny. Pátý den je voda křišťálová.

host - 14.28 (?), 3.6.2011 15:41

U mě takto: taky jsem napustil vodu ze studny, kde máme vysoký obsah železa. Pak jsem na 2 dny pracovně odjel a nedal jsem chemii ani nezapojil filtraci - a "ono" se to všechno krásně usadilo na dně. Jinak je voda krásně průzračná, jenom to dostat ze dna, aby se to nerozvýřilo. Teď musím pořešit vysavač.

host - 234.158 (?), 7.6.2011 10:14

Tak jsem to udělal jak píšete. Po přidání chlorových tablet jsem přidal vločkovač, promíchal pomocí filtrace a nechal to pak 24 hod stát.

Nicméně ani po 24 hodinách se dně nic viditelného nevytvořilo. Přesto jsem dno vysál vysavačem a pustil filtraci. Běžela dalších 24 hod. ale barva vody je ješté stále trochu žlutá. Na dno je vidět krásně, voda je průhledná, ale slabě nažloutlá. Prostě není křišťálová.

Mám podezření na neučinný vločkovač (používám AquaMar od Marimexu). Jaký používáte Vy?

host - 224.48 (?), 7.6.2011 11:15

Použil ste stabilizátor tvrdosti?,který je i proti minerálním zabarvením vody(vody které obsahují více železa)

host - 234.158 (?), 7.6.2011 12:43

Použil jsem odstraňovač tvrdosti, ale jen poprvé (po napuštění vody). Myslíte, že je potřeba ho přidávat pravidelně, ikdyž žádnou vodu nedopouštíme?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz