Chlor ve vodě ano či ne



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 216.69 (?) 
3.8.2014 18:54
Měl bych dotaz na mistry přes obojživelníky. Jaký druh žáby nám čistí okolí bazénu? Od té doby neznáme hmyz ve vodě a kolem. Už povyrostla, do vody nejde, nebo se před námi stydí ;-). Voda s ionizátorem super stav, chlór nedáváme, žabce se očividně u bazénu líbí, vždy se vrátila, když jsme ji odnesli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
         
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 235.215 (?), 3.8.2014 19:49

Pokud Vám stačí odpověď od "nemistra", pak vězte, že se jedná o ropuchu zelenou.

Ano, ropuchy jsou spíše suchozemské žáby, vodu potřebují (pouze) na kladení vaíček (v řetízcích) a vývoj pulců. Nekvákají, nekuňkají, ani neskřehotají, ale "cvrčí".

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 216.69 (?), 3.8.2014 20:19
Dík mistře Josefe, zmátla mě jak umí šplhat a převážně zelenou barvou, je prý vzácná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 73.226 (?), 23.7.2014 19:36

Já naprosto souhlasím, že chlor NÉÉÉÉ!

Nevím, jestli je to nějaké spiknutí Bédi Trávníčka, či co, ale všichni od supermarketů po Mountfield vnucují lidem zásadně chlor ve všech podobách. Takže lidi neznalí věci sypou do bazénu chlor po kilech, pak už neví, jestli mají moc volného nebo vázaného chloru, nebo mají dát nějaké tablety, řasy vesele rostou dál, lidi v panice dávají Savo, modrou skalici, pak se jim rozhodí Ph, takže dávají Ph+, Ph-, vločkovače, atd. A řasa si jen škytne a vesele dál bují. Bazén smrdí, jak dezinfikovaná nemocnice, blondýny mají vlasy zelené jak vodník Česílko a řas se nezbavíte. Zoufalý majitel bazému řádí s bazénovým vysavačem, nadře se jak soumar, výsledek nulový.

Prosím vás, vykašlete se na tyto finty velkoobchodů. Já už do bazénu dávám tři roky pouze algicid růžový. Týdně 1,5 deci. Toť vše. Voda je stále vyhřátá na 28 - 29 stupňů Celsia, Ph se vůbec nemusí upravovat, chor = 0, ostatní parametry vody přesně v normě. Po řase ani památka a to po celé léto. Voda je pitná a křišťálovější, než velký Standa koloťuk. Samozřejmě filtruji a na noc zakrývám. Toť veškerá alchymie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 150.232 (?), 23.7.2014 21:39

Já bych to zas tak černě neviděl. Provozuji bazén od M. desátým rokem (nadzemní). Celou sezónu používám jen tablety v plováku a občas kontroluji pH. Tableta vydrží v plováku 3 až 4 týdny (podle otevření otvorů). Bazén napouštím (a dopouštím) výhradně vodou za studny (25 metrů a docela tvrdá). Přes sezónou aplikuji jen Chlor stabil, neb přes léto držím teplotu přes 30 stupňů. Zatím si můžu dovolit koupit kyblíl tablet ročně. Až to přestane fungovat, a nebo na to nebudu mít, přejdu na Kečupův systém, který se mě velice líbí.

Hlavní problém s údržbou bazénu vidím v nedostatečné filtraci (uváděné parametry v návodech jsou zcela zavádějící). Filtrace s uváděným průtokem 4m3 po doporučeném zapojení se solárním ohřevem nedosahuje ani 2m3 a po opotřebení čerpadla je to ještě horší. Pokud tedy někdo zapíná filtraci jen na 4 hodiny denně, je to skoro na nic. Navíc když se písek ve filtraci nemění každý rok, velmi klesá filtrační schopnost (obrousí se hrany). Celkem dost pomůže použít na propojení hadice 40 mm (místo 32) bez vnitřního vrapování (které dodává M.). Také čerpadlo k filtraci se dá pořídit s menším příkonem a větším výkonem, než dodává M (a za stejné peníze).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 48.194 (?), 24.7.2014 10:06

Bazén s filtrací máme v provozu od roku 1981. Nejdříve byla kartušová, teď už léta máme pískovou. Vodu napouštíme z vodovodu, v plováku máme chlorové tablety a pH srovnávám rozvařenou krystalovou sodou ve vodě. Filtr vypínám pouze na noc, jinak stále běží. Voda je křišťálová, prostě úžasná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 216.69 (?), 10.8.2014 10:59
Tablety s chlórem jsou agresívní, plovák se rozpadl a tableta udělala flek na dně. Skimery křehnou a praskají. Chlór ničí celé vybavení, proto jsem s ním skončil, protože je zdravotně bezzávadná i pro alergiky, bezúdržbová náhrada, ionizátor s kvalitními elektrodami.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 24.7.2014 11:16

No tak já používám jenom chlór v poloautomatickém dávkovači a filtruju 24 hodin denně.Písek měním každej rok a voda v bazénu se drží pořád kolem 30°C.Voda je taky křišťálově čistá, sice asi nebude pitná, ale blondýnky jsou po koupání u nás pořád blondýnky.Dno vysávám jenom když se ve vodě utopěji nějací pavouci, protože zbytek pobere skimer.A hlavně nejsem otrok bazénu, ale jenom si užíváme i třeba noční koupání.Co je řasa nebo sliz v bazénu nevíme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika