Bezchlorová údržba bazénu Mountfield



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 44.203 (?) 
16.8.2014 21:39
Dobrý večer, prosím o radu, letos máme nový bazén 36m2 s ionizatorem. Voda je napuštěna ze studny, pH sníženo kyselinou chlorovodíkovou. Voda je nádherné čistá bez použití jakýchkoliv chlorovych tablet, ale na stěnách a dně je asi černá řasa. Vůbec to nevypadá pěkně. Řasu lze odstranit pomerne tezce pouze mechanicky kartáčem a vysát. Jak je vidět asi se ani s bezchlorovou úpravou vody pouziti dalsi chemie nevyhneme. Řešíte někdo stejný problém při použití ionizatoru?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 216.69 (?), 16.8.2014 22:32
S černou řasou mám neblahé zkušenosti z akvária. Problém by mohl být v zavlečení zárodků řasy ze studny. Řase se výborně daří v proudící vodě v bazénu dostala teplotou daleko lepší podmínky, než ve studni. Řasa je velmi těžko odstranitelná a vytrvalá. Chyba není v ionizátoru, infikoval jste bazén vodou ze studny. Vlastní voda ze studny je zadarmo, mnohdy však pro bazén méně vhodná tvrdostí, voda není dezinfikovaná jako v řádu, proto ihned narušuje dezinfekční rovnováhu. U ionizátoru nevadí nová voda, ovšem ze studny a z deště je velký rozdíl. Ze studny si zavlečete miniaturní kousky řasy, dešťová voda je čistá a až později světlem a teplem se objeví zelená řasa. Zelená řasa se ve vodě dopršené do bazénu vůbec neobjeví, naopak černá řasa se rozjede po napuštění do teplé vody velmi rychle. Ionizátor nevytváří tak razantní dezinfekci, aby černou řasu zničil, je vhodný i pro alergiky, proto budete muset použít chlór šok. Nejvíce problémů s bazénovou vodou je když je bazén doplňován ze studny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.225 (?), 9.6.2016 19:02

Do bazénu napouštím jenom filtrovanou dešťovku. Spoříme drahou pitnou vodu a koupeme se v obměňované vodě. Stěny jsou bez vodního kamene a usazenin. Stejně si budou muset časem toto pořídit všichni, neboť pitné vody je čím dál méně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika