trávy

host - 228.182 (?)
11.4.2008 14:16

U jezírka mám zasázenou trávu - Penissetum.Je vlemi hezká, ale nevím co s ní na zimu. Má se na zimu přikrývat a nějak sestříhnout? děkuji za odpověď

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 207.72 (?), 25.3.2006 13:36, zobrazeno: 9305x
zdravím všechny kdo mi můžou pomoci, zakládám jezírko a jeho okolí a chtěla bych ho osadit jak vodními travami, tak jeho okolí a potřebovala bych poradit jaké rostliny- samozřejmě názvy a výška a event. i nějaké křoviny a keře, ale všechno v zakrslých formách, trávy můzou být vzrostlé- poměrně malý prostor, asi odhaduji 3,5 x 5 m. předem díky za rady a nápady, event. foto na emailovou adresu Velunka 54 @ seznam.cz

host - 150.127 (?), 12.7.2007 11:47

Už je to víc než rok, co jste sem příspěvek napsala, a proto by mne zajímalo, jak jste pokročila :-) Já mám okolo jezírka několik trav, za nejhezčí považuji Ozdobnici čínskou Zebrinus a malou japonskou trávu s červenými konci. Na okrajich jezírkách již ve vodě od letoška zkouším vodní kytičku Zantedeschia /to jsem opsala z cedulky:) /, na cedulce hezky kvete u mne zatím ne, ale jsem trpělivá. Co jste kdo u jezírka zasadil?

host - 178.7 (?), 24.8.2007 8:37
Kolem jezírka plánujeme také trávy, v jednom místě však plánujeme vřesoviště. Tak snad někomu pro inspiraci.

host - 107.152 (?), 16.9.2007 22:47
Dobrý večer, také jsem si založila za pomoci mužskýho jezírko. V okolí mám různé trávy, nevím přesně jak se všechny  jmenují, tak jenom ty co znám : ozdobnice čínská (v současné době krásně kvete), dále takový rákos říká se mu sloní noha - asi 3 metry již vysoká, potom krásný dochan psárkovitý - má hezké klásky, japonská tráva zpočátku zelená jenom špičky jsou červené, nyní je už celá červená, potom různé kostřavya a dále  brsleny, rozchodníkovce - ty jsou vděčné a hezké celou sezonu (různá stadia), azalky, rododendrony, javor dlanitolistý , vrbička převislá, dlužichy (ty jsou taky červené) no prostě spoustu jiných krásných rostlinek. Ono to vypadá, že to je změť rostlin, ale vypadá to moc pěkně. Přeji hodně úspěchů. Vášnivá zahrádkářka

host - 153.128 (?), 3.3.2008 21:20

Dobrý den taky si hraju na zahradě a mám snahu o jezírko chtěla jsem si dát k němu bezkolenec rákosovitý,ale nevím kde ho sehnat. Na zavodněnou zahradu mi radily lísky tak to taky zkusím. Jinak jsem na nejvíc mokrém místě vyvrtala zemím vrtákem díru a dala do ní drenážní hadici docela to pomáhá voda se stahuje do jednoho místa

host - 228.182 (?), 11.4.2008 14:16

U jezírka mám zasázenou trávu - Penissetum.Je vlemi hezká, ale nevím co s ní na zimu. Má se na zimu přikrývat a nějak sestříhnout? děkuji za odpověď

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz