Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nedělejte z toho žádnou vědu.

Hrozny bez třapin podrtit a když jinak nedáte, tak i hned přicukřit. Nakvašovat v teple, nejlépe by bylo pod nějakým jalovým víkem. Tak dlouho až Vám bude vyhovovat barva. Pak vylisovat a dát kvasit. Bez přidavku kvasinek - ty už přece jsou v tom rmutu a kvasí tam. Cukr už nepřidávat když jste ho dal do drtě na začátku. A pokud ho ubylo, tak vykvasil.

Po dokvašení, když se víno začne čistit stáhnout z kalů do menší nádoby - aby byla plná, a nechat dokvašovat a čistit. Toto pak ještě zopakovat až budete spokojen s čirostí. Nádoby, ale musí být vždy plné a omezen přístup vzduchu - bublátko.

(Když nemáte menší a menší nádoby pro stahování lze do původní nasypat nějaký inertní materiál nebo nějakou malou nádobku s vodou).

No, a někdy na jaře můžete stahovat do láhví.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika