Nedělejte z toho žádnou vědu.
Hrozny bez třapin podrtit a když jinak nedáte, tak i hned přicukřit. Nakvašovat v teple, nejlépe by bylo pod nějakým jalovým víkem. Tak dlouho až Vám bude vyhovovat barva. Pak vylisovat a dát kvasit. Bez přidavku kvasinek - ty už přece jsou v tom rmutu a kvasí tam. Cukr už nepřidávat když jste ho dal do drtě na začátku. A pokud ho ubylo, tak vykvasil.
Po dokvašení, když se víno začne čistit stáhnout z kalů do menší nádoby - aby byla plná, a nechat dokvašovat a čistit. Toto pak ještě zopakovat až budete spokojen s čirostí. Nádoby, ale musí být vždy plné a omezen přístup vzduchu - bublátko.
(Když nemáte menší a menší nádoby pro stahování lze do původní nasypat nějaký inertní materiál nebo nějakou malou nádobku s vodou).
No, a někdy na jaře můžete stahovat do láhví.
Rafael.