Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vodu nééé.  nastavovat šťávu z vína vodou s cukrem taky nééé. Investice do moštoměru je pro představu 150 - 200 korun. Kdo pracuje s mošty nebo vínem pravidelně, nedá se bez něj obejít. Doslazuje se pokud není v ovoci dostatek přírodního cukru u bílých vín obvykle na 21°NM, u červených vín na 23°NM.     1,1kg cukru zvýší cukernatost o 1°NM/100l moštu. Mošt obvykle očkuji kulturou ušlechtilých kvasinek, což se pro cílenou výrobu menšího množství burčáku dá vynechat.   Pozor ale - letos se většina vín rozkváší obtížně, tak si to frkněte někam k teplu.  Bouřlivé kvašení přehlédnout nejde, to je ten správný okamžik k vypití.     laugh     j.c.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika