Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Vyrobil jsem si pár zkušebních lahvinek domácího jablečného vína, ale potřeboval bych se ještě zkušenějších "vinařů" zeptat, pro jistotu, jak lze poznat, zda se v uzavřených skleněných lahvích se stočeným vínem nevyvíjí tlak? (aby lahve nepraskaly). Hotové víno jsem se samozřejmě snažil stáčet bez kalu, jenomže co když jsem ho kousek vcucl, nebo se to špatně zakonzervovalo. Dále by mě zajímalo, jak z 5 litrových demižonů, ve kterých se to "konzervovalo" odstranit zbytky síry, kterou se to nechalo "konzervovat"? Drží to tam zevnitř jak helvétská víra, a kartáčem se na horní svislou stěnu nemohu pořádně dostat. No a třetí dotaz se týká, dnes velmi moderního pojmu, bezpečnosti hotového vína. Jak poznám, že je prosířeno ne příliš silně, ale ani příliš slabě? Lze to nějak jednoduše? Vím že u přesířeného vína po požití bolí hlava, ale tento test se mi nějak nechce podstupovat :-)