Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Já zvládám obrovské množství cuket takto:
Mladé cukety nakrájím na kusy a dám do velkého hrnce na pařáček, dospod trochu vody a do měkka je udlábím v páře. Pak otevřu hrnec, nechám odvětrat a ještě dám na síto okapat. Studené a pořádně okapané rozmixuju do hladka - aspoň tři minuty i déle. Z asi 1 litru udělám libovolnou omáčku, nejlepší je koprovka se zelenými fazolkami, dají se do toho přidat i rajčata, protlak, paprika - fantazii se meze nekladou.Dá se to zahustit jíškou, smetanou s moukou nebo se to dá nechat jenom tak bez zahušťování, chceme žít zdravě, ne? :)
Není potřeba ani tuk, prostě nic, jen rozmixované cukety, osolené a ochucené trochou Podravky, vařené zelené fazolky a kopr dle chuti. K tomu vařené brambory. Bezva je, když jsou i žluté Gold-cukety, omáčka má pak krásnou chutnou barvu. Když nejsou, tak stačí trocha kurkumy. No a přebytky do mražáku, tak akorát jedno balení na jeden oběd, moc místa to nezabere vzhledem k počtu takhle zpracovaných cuket.