Ví někdo, jak se jmenuje tato rostlina?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?)
14.5.2011 23:04

U nás namrzá pravidelně  Za 7 let, co je mám vysazené, jsem se květů dočkala snad je podvakrát. Zima a mráz nevadí, dostanou ji až jarní slunce a mrazíky, když už začíná rašit. Pokud ji máte možnost vysadit tam, kde je chráněná před jarním sluncem - měla by růst a kvést dobře. Já mám asi 50 ks a když musím na jaře větve zkrátit o půl metru - to je hodně bolestné. Letos jsem se rozhodla, že velkolisté zruším úplně, ty jsou zdecimované totálně a každé jaro raší znovu od země. Nechtěla jsem konifery, bohužel, pokud chci i v zimě v zahradě něco zeleného - moc možností nemám...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 248.128 (?), 13.5.2011 20:06, zobrazeno: 6360x

Dobrý den, v Budapešti jsem na jednom náměstí objevila tuhle kytku, nádherně voněla. Nevíte někdo, jak se jmenuje? Děkuji za odpověď a omlouvám se, že vkládám dotaz do trvalek... bohužel nevím, do jaké kategorie tahle rostlina spadá.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 209.202 (?), 13.5.2011 20:14

Bobkovišeň - střemcha vavřínová - vavřínovec lékařský - Prunus laurocerasus nebo Laurocerasus officinalis.

Tolik názvů se používá pro tento stálezelený keř, který velmi dobře roste i u nás.

Josef.

host - 248.128 (?), 14.5.2011 21:01

Paráda, moc děkuju. Takže když si ho pořídím, budu ho moct mít na zahradě celoročně? Přežije naše český mrazy?

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 4.95 (?), 14.5.2011 21:32

Není zač, rádo se stalo.

Naprostá většina odrůd ano (celoročně venku) a zase ano (přežije nrazy). O něco choulostivější bývají odrůdy s velkými listy, ty namrzají častěji, ale zpravidla po sestřižení regenerují. Pěstuje se několik odrůd rozdílného vzrůstu: buď nízký (cca 1 m), ale široký keř - víceméně poléhavého vzrůstu anebo naopak vzpřímenější keře vyššího vzrůstu - zpravidla výšky okolo 2 m, někdy až do 3 m.

Ještě dodatek: rozhodně není určena do květináčů, to by jistě nepřežila.

Josef.

host - 64.226 (?), 14.5.2011 21:56
Dobrý večer, letošní mrazy ji zežehly u nás v parčíku jsou všechny namrzlé.Já o ni přišla před 2roky nevím jakou odrůdu jsem měla dostala jsem ji.Ale zase si ji pořídím moc se mě líbí.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 14.5.2011 23:04

U nás namrzá pravidelně  Za 7 let, co je mám vysazené, jsem se květů dočkala snad je podvakrát. Zima a mráz nevadí, dostanou ji až jarní slunce a mrazíky, když už začíná rašit. Pokud ji máte možnost vysadit tam, kde je chráněná před jarním sluncem - měla by růst a kvést dobře. Já mám asi 50 ks a když musím na jaře větve zkrátit o půl metru - to je hodně bolestné. Letos jsem se rozhodla, že velkolisté zruším úplně, ty jsou zdecimované totálně a každé jaro raší znovu od země. Nechtěla jsem konifery, bohužel, pokud chci i v zimě v zahradě něco zeleného - moc možností nemám...

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 64.226 (?), 15.5.2011 17:26

Konvalinko, moje koniferky letos všechny sežehnuté květnovým mrazem.Dnes v receptáři to ukazovali ing.Dušková ukazovala jak je mráz spálil možná by pomohla netkaná folie, ale prý jen do-2°c by přírustky na koniferách přežily a ono bylo i místama -5°c.Taky azalky mě už nevykvetou.Musíme doufat, že se nám rostlinky spraví.M.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz