trvalky ze semen

host - 176.57 (?)
29.3.2008 15:07

Evo H -  nevím jakou máte astilbe (čechravu). Nesela jsem si, většinou mám hybridní kusy, kt. množím dělením trsů.

Nicméně, měla by mít následující podmínky :

A. arendsii, čínská a japonská  -  semena se nemají zasypávat. Při teplotě + 20 st.C je doba vzcházení 2 týdny.

A. simplicifolia klíčí pomalu.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 240.234 (?), 28.3.2008 18:51

Dobrý den všichni milovníci kytiček, i já pěstuji všechno možné i ze semínek, i jsem léty získala nějaké ty zkušenosti s pěstováním ač už jsou to trvalky nebo letničky, nebo zelenina. U jiných rostlin zase používám řízkování či hřížení. Ale mám názor, že některé trvalky je lepší si koupit u dobrých   skalničkářů. opravdu to s těch semen pak dlouho trvá, nebo to nevyroste vůbec. Záleží holt také na druhu té či oné rostlině a jejími nároky na pěstování.  Jára ze Dvora Králové.

host - 176.57 (?), 29.3.2008 15:07

Evo H -  nevím jakou máte astilbe (čechravu). Nesela jsem si, většinou mám hybridní kusy, kt. množím dělením trsů.

Nicméně, měla by mít následující podmínky :

A. arendsii, čínská a japonská  -  semena se nemají zasypávat. Při teplotě + 20 st.C je doba vzcházení 2 týdny.

A. simplicifolia klíčí pomalu.  

host - 29.30 (?), 11.4.2008 17:26

Musím se také podělit o zkušenosti, které jsou zatím jen laické, ba přímo amatérské. Zkušenosti jsem měla pouze se setím zeleniny. A letos jsem začala i trvalky a letničky. Zkusila jsem levanduli, která mi pěkně vyklíčila, přepíchla jsem jí do jednotlivých kelímků a zatím mám radost - roste dál. Další pokus je s Echinaceou (Třapatka nachová), udivilo mě, že taková téměř zázračná květina je i na pohled pěkná a zatím roste... Stračku jsem si také koupila, ale ta skončila rovnou na zahradě, na pytlíku nebylo doporučeno vysévat doma. Ještě chci podotknout, že občas udělám pokus a hodím pár semínek na záhon a opravdu některá přežijí a vyrostou. Tak se mi povedlo vypěstovat Oregano(Dobromysl obecná).Přeji všem hodně úspěchů, myslím, že je to bezva relaxace a člověka to opravdu udělá šťasným, když se podaří něco vypěstovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz