Zdravím milovníky trubače mám 2 barvy žlutý a oranžový. Už 3 rokem je na zimu balíme aby nezmrzli protože jsou dost choulostivé. Jeden mě kvetl hned 2 rok a ten druhý letos. Dali jsme k nim mulčovací kůru aby v létě zbytečně nevysychali. Zatím jsou pěkné a daří se jim.
Loni jsem si kousek přivezla z Francie. Přes zimu byl mezi okny - aby nezmrzl, hezky se ujal má 1 výhon asi 40 cm a dělají se na něm poupata. Letos jsem z Francie přivezla další, ale měl bílé květy (nejsem si jistá že je to trubač, sice tak vypadal, ale nikde jsem nečetla, že by mohl být i bílý) tak se uvidí. Zatim se mu daří dobře.
Trubač mám taky, přivezla jsem ho asi z Řecka a dlouho ani nevěděla co to mám na záhoně, aže letos krásně kvete. Jenom mám dotaz, kmínek je dost vysoký - až na konec plotu, nemohla bych ho na jaře seříznout, aby se plazil tam, kde chci já? A také jsem ho zatím jednou zkusila rozmnožit - ale to se nepovedlo. Díky všem za odpověď.
taky mam trubac nekolik let, vzdy se na zimu"ztrati"ale vzdy vyrasi, dela to bezne, pokud by nevyrasil, tak nezmrzl, ale uschnul, ja ho pred zimou vydatne zaliji a kdyz je "sucha" zima tak i v zime
také pěstuji už cca 5 let trubač a ještě nekvetl, mohla bych ho ještě nyní zastříhnout? utvořil by nové výhony a kvetlby? Co poradíte nebo to mám nechat napřesrok?Děkuji za rady