Skalková azalka

host - 101.154 (?)
10.6.2010 8:58

Dobrý den, také mám na zahradě skalkovou azalku i když ne tak dlouho. Vloni i letos po zimě jsem měla podobný problém-jedna větev byla proschlá, listy hnědé a zvadlé. Tak jsem ostříhala všechno, co se mně nelíbilo a krásně obrostla a kvetla. Já hlavně nemám problém cokoliv zastřihnout, je to pro mně přijatelnější metoda, než používat nějakou chemii. Dcera se směje, že jsem jak Střihoruký Edward. Ale je fakt, že se mým kytičkám daří dobře. Hodně úspěchů. Lenka K.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 229.119 (?), 6.6.2010 16:25, zobrazeno: 9716x
Dobrý den, Máme na skalce velikou asi 30ti letou vzrostlou skalkovou azalku. Po loňské zimě jsem objevila proschlou větev, letos se problém rozšířil asi na polovinu rostliny. Nevím, co to způsobilo, přemrzlá být myslím nemohla, protože byla přikrytá a dostatek vláhy má také. Ráda bych věděla, jak dále postupovat., zda mohu suché větve sestříhat a čekat že znovu obrazí?. Prosím, kdo máte podobné zkušenosti poraďte mi. Nevím, zda situaci nezpůsobil nějaký škůdce, případně prosím o radu jak se ho zbavit. Azalka byla vždy krásná a máme jí velmi rádi. Za porady mnohokrát děkuji. Lída

host - 101.154 (?), 10.6.2010 8:58

Dobrý den, také mám na zahradě skalkovou azalku i když ne tak dlouho. Vloni i letos po zimě jsem měla podobný problém-jedna větev byla proschlá, listy hnědé a zvadlé. Tak jsem ostříhala všechno, co se mně nelíbilo a krásně obrostla a kvetla. Já hlavně nemám problém cokoliv zastřihnout, je to pro mně přijatelnější metoda, než používat nějakou chemii. Dcera se směje, že jsem jak Střihoruký Edward. Ale je fakt, že se mým kytičkám daří dobře. Hodně úspěchů. Lenka K.

host - 216.205 (?), 10.6.2010 17:27
Dobrý den paní Lenko, Děkuji za radu, také mě napadlo větve ostříhat. Zkusím to a uvidíme. Přeji ať vám zahrádka nadále vzkvétá Lída
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz