Rostliny ve svahu

host - 220.182 (?)
29.9.2012 21:19

Vřes bych nevolila, musela byste tam mít pro něj vysloveně kyselou zem. Břečťan lze namnožit napícháním řízků přímo do země, není to problém.  Na jižním kamenitém svahu by mohla pěkně růst (a růžově kvést a vonět) mateřídouška, řešila jsem jejím výsevem jeden neustále vysychající roh záhonu. Prodávají sáčky se semeny - asi 1000ks/13,-Kč, výsev přímo na místo. Na slunném svahu by také mohly být třeba rozchodníky (např. z každého kousku rozchodníku ostrého - kvete žlutě -  vám vyroste celý nový polštář). Pěkný by tam mohl být také rožec  (bílý květ) nebo nějaká travina - třeba kostřava (také prodávají semínka - vysévala jsem po špetce do kelímků). To jen tak, co mne teď napadlo...  :-)))           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 31.3 (?), 29.9.2012 18:02, zobrazeno: 3435x

Dobrý den,
Máme zahradu v kopci a po srovnání terénu na RD vznikly dost strmé stráně nad a pod domem. Potřebuji radu čím je osázet. Koupili jsme nějaké pnoucí jalovce a skalníky ale rostou dost pomalu a navíc nestačí na celou plochu. Napadl mě například břečťan, ale nevým jak ho co nejefektivněji namnožit, aby porostl stráně co nejrychleji. Líbil by se mi také vřes, nebo nějaké podobné trvalky, ale na to pravděpodobně nebudou stačit moje finance :D Nemáte někdo zkušenost s pěstovámín např. vřesu ze semen nebo nějakým jiným způsobem levnějšího získání rostlin než je zahradnictví? Půda je ve svahu kamenitá a sypká a svah je orientován na jih, ale částečně zastíněn RD. Budu vděčná za všechny rady.

host - 220.182 (?), 29.9.2012 21:19

Vřes bych nevolila, musela byste tam mít pro něj vysloveně kyselou zem. Břečťan lze namnožit napícháním řízků přímo do země, není to problém.  Na jižním kamenitém svahu by mohla pěkně růst (a růžově kvést a vonět) mateřídouška, řešila jsem jejím výsevem jeden neustále vysychající roh záhonu. Prodávají sáčky se semeny - asi 1000ks/13,-Kč, výsev přímo na místo. Na slunném svahu by také mohly být třeba rozchodníky (např. z každého kousku rozchodníku ostrého - kvete žlutě -  vám vyroste celý nový polštář). Pěkný by tam mohl být také rožec  (bílý květ) nebo nějaká travina - třeba kostřava (také prodávají semínka - vysévala jsem po špetce do kelímků). To jen tak, co mne teď napadlo...  :-)))           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz