Klematis

host - 50.98 (?)
16.5.2011 14:02
Děkuji za radu. Ano, některé listy jsou dohněda. Nejspíše to bude ono. hned večer se na to vrhnu. Díky moc, snad ho ještě zachráním! :-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 50.98 (?), 16.5.2011 10:57, zobrazeno: 6136x
Dobrý den, prosím o rychlou radu. Pěstuji plamének ´Multi blue´. Letos poprvé vyrazilo větší množství poupat, a tak jsem se těšil, že konečně budu mít na plotě parádu. Ale bohužel přišel šok. Polovina rostliny roste normálně, zatímco druhá polovina z neznámého důvodu každý den uvadá. Ráno vypadá normálně a během dopoledne úplně zvadne. Myslel jsem si, že je to vodou, ale vzhledem k tomu, že včera celý den pršelo a dnes je zvadlý znovu, tak to suchem zjevně není. Poraďte prosím, snad by se dalo ještě něco dělat.
:-(
:-(

host - 220.130 (?), 16.5.2011 13:15

Vadnutí plaménků je choroba, kterou způsobuje houba - dostane se třeba malým poraněním z povrchu půdy. Ucpává rostlině vodivá pletiva a ta vadne. Napadená část se má odstřihnout a spálit, stříkat fungicidy 1x měsíčně.Někdy po odstřižení vyrazí příští rok znovu.

Ale vždycky první vadnou a hnědnou listy (jako na meruňce, když má úžeh), to mi u vás zatím nepřipadá... Asi bych to zatím stříkla nějakým fungicidem, tím mu neublížíte - jestli to třeba nemůže být chladem - je teď dost zima. Ustřihnout to můžete vždycky.           Lída

host - 50.98 (?), 16.5.2011 14:02
Děkuji za radu. Ano, některé listy jsou dohněda. Nejspíše to bude ono. hned večer se na to vrhnu. Díky moc, snad ho ještě zachráním! :-)
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz