Proč nevyrostl ibišek?

host - 176.18 (?)
10.8.2010 1:14

Pokud je živý, tak bych počkala, třeba si dá rok pauzu a vyroste až příští rok. Další možnost je (když píšete, že bal stále drží tvar květináče), že byl více prokořenělý, než zbylé dva. V tom případě je při sázení bal opatrně narušit, aby nové kořínky měly možnost růst - hodně prokořeněný a zamotaný bal neprorazí. Jestli to tak je a stejně už jste s ním hýbal, můžete to ještě zkusit.  Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

ploskutak - (3) - 150.12 (?), 9.8.2010 17:50, zobrazeno: 3939x
Dobrý den, na podzim jsem si koupil tři sazenice velkokvětého bahenního ibišku. Podle návodu od pěstitele jsem jim obstaral potřebnou zeminu a po příchodu prvních mrazíků je kvalitně zazimoval. Podotýkám, že všechny tři sazenice jsem zasadil do stejné lokality v zahradě..V současné době dva z nich už nasazují na květ, jen ten třetí pořád nic - nevyrašil ani snítku..Už jsem ho i vyrýpl ze země v domnění, že vymrzl nebo uhnil. Jaké bylo mé překvapení, když jsem uviděl naprosto zdravý a jasně žlutý svazek kořenů.. Jen mi je divné, že kořeny drží i s hlínou stále tvar květináče, v jakém byl ibišek před vysazením - nerozlezly se do okolí... Nevím, kde jsem udělal chybu. Mám ještě vyčkat nebo ibišek definitivně odepsat? Mohl by mi někdo poradit? Děkuji.

host - 176.18 (?), 10.8.2010 1:14

Pokud je živý, tak bych počkala, třeba si dá rok pauzu a vyroste až příští rok. Další možnost je (když píšete, že bal stále drží tvar květináče), že byl více prokořenělý, než zbylé dva. V tom případě je při sázení bal opatrně narušit, aby nové kořínky měly možnost růst - hodně prokořeněný a zamotaný bal neprorazí. Jestli to tak je a stejně už jste s ním hýbal, můžete to ještě zkusit.  Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz