Oleandr - svěšené větve

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 54.2 (?)
20.9.2012 19:03

To, co roste v Turecku je něco jiného, než koupíte v květináči v Bau. Planě rostoucí rostliny jsou zvyklé na tamní podmínky a pokud jsou zasaseny v zemi, mohou se jejich kořeny více rozrůst a mohou si tedy s nedostatkem vody lépe poradit.

U nás pěstované v květináčích je proto třeba pořád přesazovat a v létě hodně zalévat.Jak se tady někde psalo "hlavu na slunci a nohy ve vodě". Přes zimu je mám na zimní zahradě a ostatními tropickými rostlinami a velmi jim prospívá i časté mlžení (při snížené zimní zálivce)..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 18.105 (?), 26.8.2012 18:20, zobrazeno: 7360x

můj oleandr cca 2 m VYSOKÝ se má vzorově, v zimě ve studeném sklepě, v létě na zahradě, hnojení dopor. hnojivem, každý den voda (ale nestojí v ní), letos je obsypaný květy, ale nemá pevné větve, jsou gumové a sklání se s květy k zemi. Je to problém? Poradíte mi, co s tím? předem díky** Míla

host - 160.145 (?), 27.8.2012 0:51

s největší pravděpodobností je to způsobeno váhou květů, pokud je keřík květy obsypán. Pokud jsou větve hodně dlouhé, možná by bylo vhodné větve po odkvětu zkrátit, alespoň některé, abyste se nepřipravila v příštím roce o všechny květy.  V dalším roce zkraťte i zbývající dlouhé větve, keřík se Vám krásně zahustí a větve zpevní. V současné době můžete maximálně větve něčím podepřít nebo jinak zpevnit, aby se neulomily

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 193.5 (?), 27.8.2012 15:57

Dobrý den, též bych se přiklonila k názoru, že větve jsou obtěžkané květy a ohýbají se v obloucích k zemi. Moje oleandry mi dělají to samé. Buď musíte větve zkrátit, jak radil už někdo přede mnou anebo to necháte tak, jak to je. Pokud uvažujete o zkrácení, je to potřeba udělat hned, jinak Vám příští rok nepokvetou. Já oleandry nezkracuji, líbí se mi rozrostlé, obsypané květy. Ale mám na jejich přezimování prostor a to přenášení dvakrát do roka také ještě zvládám. Některé druhy mi rostou do výšky cca 2,5 metru a nejsou rozložité. Některé zase nejsou tak vysoké (cca 1.80 m), ale větve jsou rozložené hodně do šířky. Marcela

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 55.2 (?), 27.8.2012 21:24

Pokud se ohýbají jen konce větví, může to být nedostatkem vody v obzvláště horkých dnech. Mám keře na úpalu, a když je přes 30 stupňů, musím zalévat 3x denně, jinak začnou ohýbat konce větví (a to ještě před květem).

host - 86.69 (?), 20.9.2012 10:50

letos jsem byla na dovolené v Turecku, je tam plno oleandrů podél silnic, je tam sucho, nikdo oleandry nekropí a přesto se větve s květy neohýbají, myslím že to nedostatkem vody nebude... přišlo mě, že mají spíš rády sucho... Jana

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 54.2 (?), 20.9.2012 19:03

To, co roste v Turecku je něco jiného, než koupíte v květináči v Bau. Planě rostoucí rostliny jsou zvyklé na tamní podmínky a pokud jsou zasaseny v zemi, mohou se jejich kořeny více rozrůst a mohou si tedy s nedostatkem vody lépe poradit.

U nás pěstované v květináčích je proto třeba pořád přesazovat a v létě hodně zalévat.Jak se tady někde psalo "hlavu na slunci a nohy ve vodě". Přes zimu je mám na zimní zahradě a ostatními tropickými rostlinami a velmi jim prospívá i časté mlžení (při snížené zimní zálivce)..

host - 86.69 (?), 20.9.2012 19:51

no,  já mám úplně stejné jako rostou v Turecku, moje zkušenost je, že nesnášejí déšť, květy oprší, zhnědnou a jsou ošklivé, mám jak růžovou tak bílou barvu. Jana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz