Magnolie

Marki - (1)
26.9.2006 16:22

Dobrý den,

já mám doma taky magnolii a tyto fleky které jsou na fotografii jsem měla loni, a letos na jaře krásně kvetla. Myslím si, že to nic závažného není asi je opravu popálená sluncem. Teď na podzim mi to udělala tase.

Zdraví Markéta

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Žatecká - (1), 7.8.2006 7:58, zobrazeno: 18185x

Může mi, prosím, někdo poradit, co chybí magnolii na obrázku? Dle rady v této sekci níže jsem přihnojila hnojivem na rododendrony, zdálo se, že se vzchopí, chloróza listů ustupovala a narůstaly nové krásně zelené listy. Je dost  zalévaná, suchem netrpí. Začly se teď ale objevovat hnědé skvrny na listech a mám obavu, že o stromek přijdu.

Děkuji za případnou radu.

skvrny na listech
skvrny na listech

host - 122.187 (?), 19.9.2006 21:26
Mám doma malý keřík magnolie - zkuste ho nechat být, nezalévat zbytečně a nehnojit.

Jarmila Váchová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83), 21.9.2006 17:13
Podle mne je magnolie popálená sluncem  .

Marki - (1), 26.9.2006 16:22

Dobrý den,

já mám doma taky magnolii a tyto fleky které jsou na fotografii jsem měla loni, a letos na jaře krásně kvetla. Myslím si, že to nic závažného není asi je opravu popálená sluncem. Teď na podzim mi to udělala tase.

Zdraví Markéta

host - 33.174 (?), 30.6.2007 12:16
I naše magnolie má stejné problémy. Byla 2,5 m vysoká máme ji asi 5 let.
Každý rok kvetla a měla pěkné přírůstky. Jen byla dost málo zelená. Vloni se nám do zahrady dal hryzec a podryl celou přední zahrádku, kde je ta magnolie. Od té doby jí nastaly vámi jmenované potíže, obáváme se, že ji ten hajzlík ožral střed kořenů. Jinak v zemi drží pevně. Teď jsem ji asi o metr zkrátil i když se stříhání u ní nedoporučuje a zkusím ji přesadit na méně osluněné místo. Je to však risk, nevím jestli to vyjde.

Maur - (1), 1.7.2007 20:48
Mohlo by se také jednat o nějaké houbové onemocnění, doporučovala bych postřik fungicidem, tím se nic nezkazí, naopak je to dobrá prevence, zvlášť když hodně zaléváte.

host - 83.34 (?), 12.7.2007 15:33
Myslím, že se jedná opravdu o spálení sluncem, mám asi půlmetrovou magnolii Susan a vloni jsem měla stejný problém a zalévala jsem sprchovou hadicí. Listy začali hnědnout, začala jsem tedy zalévat pouze ke kořenům a problém zmizel. Od té doby se už hnědnutí neobjevilo a magnolie přirostla tento rok o stejnou délku, daří se jí báječně.

host - 29.32 (?), 28.7.2007 19:47
Domnívám se,že jde o popálení od slunce,zalévám ke kořenům a kvete na jaře hodně a v létě podruhé s méně květy,tyto hnědé skvrny se objevují víceméně každý rok,někdy i na květech pokud je na jaře velký úpal.

host - 159.218 (?), 7.8.2007 21:10
Máme magnolii na zahradě na jižní Moravě 5 let - letos vykvetla jako každý rok na jaře - plná květů.  Také částečně v květu omrzla a květy zhnědly a opadly. Jaké je naše překvapení - v srpnu tohoto roku opět kvete  - 2 květy. Je to tím letošním teplem?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz