květ hořcového stromku

host - 46.34 (?)
23.11.2006 9:37
Hořcový stromek nepotřebuje žádnou zvláštní péči aby kvetl, stačí ho na jařa sestřihat , přesadit do hodně velké nádoby, nebo přímo do záhonu a pod něj nandat dodně hnoje (nejlépe slepičinec). Potom ho dostatečně zalévat. Já ho mám od Starkla už třetí rok a od května do října ho mam obalený květem.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 26.4.2004 13:36, zobrazeno: 15133x
Moc prosím o radu, jak pěstovat Hořcový stromek. Mám ho už několik let, ale ještě pořádně nekvetl. Moc děkuji.

host, 28.4.2004 13:32
Jestli ho máte od Starkla, tak Vám ani nepokvete, já ho mám od Starkla už 7 let, věnuji mu maximální péči a stále mi nekvete, o těch květech z časopisu si můžu nechat jen zdát.

Jarda

host, 23.5.2004 1:34
Potvrzuji předchozí zprávu. Mám naprosto stejné zkušenosti. Starkl prodává rostlinydraho a bez návodu i bez upozornění na vhodnost do určitých podmínek. Konkrétně v případě "Hořcového stromku" jaksi zapoměl upozornit, že jde o rostlinu subtropů (mimochodem se i jinak jmenuje), která pokvete jen ve velice specifických podmínkách. Nepokvete v běžných bytech, ani venku v našich zeměpisných šířkách. Květu se mohou dočkat pouze majitelé skleníků s řízeným klimatem.

host, 23.5.2004 16:47
Trošku se chci Starkla zastat, rostlina od něj mi kvete už 3. rok, mám ji tak 5.-6. rok. Pěstuji ji přes zimu v bytě, vynáším ji v březnu - dubnu dle počasí do místnosti, která navazuje na skleník a po zmrzlých jde rostlina ven, stíním ji přes polední vedra a kvete. Skleník potřeba není, jde jen o podmínky, které rostlině dopřejeme - v žádném případě průvan, dostatečná zálivka s hnojivem. Přesazuji každoročně a tvaruji jako stromek, i když s nízkým kmínkem. Pokud by pro hořcový stromek bylo potřeba řízené klima skleníku, co pak už pro olověnce, abutilony, bougainvilley a další rostliny, které se bez problémů dají venku přes léto pěstovat a kvetou....

host, 26.5.2004 14:28
A kdy ten stromek tvarujete? Na podzim nebo na jaře? Mám ho taky doma a na léto ho dávám ven. Přes zimu mi opadají skoro všechny listy. Na jaře vždycky vyraší dlouhé nové šlahouny. Mají se zkrátit? A nebo zrovna na nich budou květy? Ja jsem ho už tvarovala jak na podzim, tak na jaře, hnojím taky, ale květu jsem se ještě nedočkala. Mimochodem, mam ho taky od Starkla.

host, 13.10.2004 15:50
Já má hořcový stromek z trhu za cenu 40,- Kč, postupně kveten celé léto, chce dost stříhat, protože pak lépe a hodně kvete. Přes zimu ho ukládám na parapet okna na chodbu (5 a více stupňů C). Něco málo listů opadá, ale to nevadí. V únoru březnu ho sestřihnu asi o 1/3 a po zmrzlých dám ven.

host, 3.10.2005 8:51
Já jsem si letos zakoupila od Starkla několik květin. Bohužel několik jich ani nevyrostlo, ale hořcový stromek roste a kvetl už i toto léto.Byl normálně na dvorku a vůbec nebyl ve skleníku.

host, 7.10.2005 7:47
Já si letos na jaře koupila již kvetoucí hořcový stromek v OBI. Výška stromečku asi 1m. Hned po zakoupení jsem ho přesadila do nového květináče a dala na zahrádku na plné slunce, kde je do dnešního dne kvetoucí (7.10.). Před příchodem mrazíků ho schovám do studené chodby. Přes léto jsem do každé druhé zálivky přidala Kristalon plod a květ a stromeček nádherně kvete. Mám ho sestříhaný do kuličky na kmínku, takž všechny přerůstající větvičky jsem stříhala. Ze začátku mi bylo líto stříhat kvetoucí větvičky, ale čím více se stříhal, tím více kvetl.
Na zimu prý většinou listy shazuje, na jaře se radikálně ostříhá (vytvaruje) a opět dá ven. Přes léto se provádí jen udržovací střih.

cloreta - (1), 3.11.2004 19:31
taky jsem ho koupila od Starkla na jaře vysadila do květináče a nechala na slunci před chalupou. Zaléván byl převážně deštěm vzhledem k tomu, že na chalupě jsem mimo 2 měsíce jen o víkendech o prázdninách asi 2* hnojila a vyrostl moc pěkný cca o průměru 1 m keř plný modrých květů, nyní stále zbobí chodbu panelového domu.

host - 46.34 (?), 23.11.2006 9:37
Hořcový stromek nepotřebuje žádnou zvláštní péči aby kvetl, stačí ho na jařa sestřihat , přesadit do hodně velké nádoby, nebo přímo do záhonu a pod něj nandat dodně hnoje (nejlépe slepičinec). Potom ho dostatečně zalévat. Já ho mám od Starkla už třetí rok a od května do října ho mam obalený květem.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz